Sjælland: fæld-selv juletræer hitter 0 899

Juletræet med sin pynt, venter på vi får begyndt. Aldrig har det været så grønt, aldrig har det været så kønt… Og en, to, tre pludselig kan vi endnu engang vende kalenderen, der nu siger november, og dermed er vi et skridt tættere på den søde juletid, som allerede nu begynder at give tegn fra sig rundt omkring i butikkerne. Juleslik og chokolade, nissehuer og glögg-mix, og hjemmene dufter dejligt af pebernødder og julekager.

Dermed er det også tid til at begynde at overveje, hvorfra – og hvordan – årets juletræ skal anskaffes.

Årets juletræ

Blot et stenkast fra Roskilde står nemlig en enorm juletræsplantage klar til at levere juletræer til de sjællandske hjem, til både hus og have. Så er du til fæld juletræer på Sjælland, så kig forbi Sandet 4 ved Roskilde. Her åbner julestue med hygge, julemusik og julegodter til alle aldre, allerede fra midt november og frem til jul.

Tag desuden børnene med, for når julesneen – selvfølgelig – falder i december, forvandles juletræsplantagen til et eventyrland, der indbyder til hygge og leg. Det er en oplevelse i sig selv at komme med ud og vælge for efterfølgende at fælde årets juletræ, og en oplagt måde at lave noget sammen for hele familien. Efter juletræsfældning kan I købe pyntegrønt med hjem og lave juledekorationer og adventskranse, mens der drikkes varm kakao og spises småkager.

 

Rødgran eller nordmannsgran?

Nordmannsgrannen er danskernes fortrukne juletræ, som med sine mørkegrønne bløde og blanke nåle giver træet fylde og ynde. Rødgranen derimod har korte stive nåle, men anses som det traditionelle juletræ, der blev brugt i danske hjem helt fra starten af 1800-tallet. Holdbarheden er dog længst på nordmannsgranen, hvor rødgranen ikke trives så godt i de danske stuer på grund af varmen og derfor vil tabe sine nåle. Vælger man rødgranen, anbefales det at fælde træet så sent som muligt.

Previous ArticleNext Article

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Sådan kan du gøre din hverdag nemmere 0 373

En travl hverdag fyldt med skole, arbejde, institutioner og alle de andre gøremål i hverdagen, kan efterlade dig med en tid der er knap. Derfor kan man i nogle henseender godt komme til at springe over, hvor gærdet er lavest. Dette er helt normalt og en meget naturlig del af alles hverdag.

Man gemmer rengøringen til man har tiden til at svinge både kosten og spanden, man skynder sig at bikse noget mad sammen og nogle dage bestiller man maden udefra, men dette er bare ikke det helt sunde alternativ. Valget af din mad kan have påvirkning på dit overskud. Her kan du blive klogere på, hvordan du kan springe over, hvor gærdet er lavest og samtidig vælge den gode og sunde løsning.

Få den gode og sunde løsning med måltidskasser

Det at skulle handle ind, slæbe hjem og kokkere kan i sig selv være ret drænende, og så var der ingen der fortalte, da man var lille, om den daglige kamp at finde på, hvad der skulle laves til aftensmad, idéerne kan hurtigt løbe op, og man får tit det samme at spise. Nogle gange kan det også være for uoverskueligt både at skulle købe ind, slæbe hjem og kokkerere, og man kan tit ende med overspringshandlinger, hvor man bestiller fra det lokale pizzaria, bevares, det skal der også være plads til, men du vil helt sikkert også synes, det ville være rart med en sundere og bedre løsning.

Her kan du med fordel se på alle de bedste måltidskasser | migogkbh, dette er nemlig en rigtig god, holdbar, sund og nem løsning. De helt klare fordele ved at vælge måltidskasser er nemlig, at du slipper for at handle og slæbe hjem. Ydermere kan du få udvidet dit kulinariske repertoire og du slipper for hele tiden at skulle finde på, hvad der skal laves til aftensmad.

Sådan kan du gøre din hverdag nemmere Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre din hverdag nemmere 708

Vi lever i et samfund, hvor hverdagen kan være stressende. Systemet fokuserer meget på produktivitet, og vi kan komme til at glemme os selv i ræset. Hverdagen kan blive uoverskuelig, når du både skal arbejde, gøre rent, lave mad, holde dig sund, passe dit sociale liv og ses med din familie. Hvad skal man gøre, når man bare har brug for mere tid?

Tag pauser og træk vejret

Noget af det bedste, du kan gøre for dig selv i din hverdag, er at tage pauser. Det er forskelligt fra person til person, om du helst vil færdiggøre alle dine opgaver, før du slapper af, eller om du helst vil holde pauser imellem opgaverne. Det vigtigste er, at du sætte dig ned og trækker vejret lidt; bare fem minutter vil gøre en forskel. Hjernen har godt af at blive frakoblet engang imellem, og det kan gøre resten af dagen mere overskuelig.

Hav de mest effektive hjælpemidler

Du har ting, der hjælper dig i din hverdag; for eksempel din ovn, som bager din mad, din computer, som du arbejder på, og din tørretumbler, som vasker dit tøj. De er til for at hjælpe dig; så det nytter ingenting, hvis de giver dig en frustrerende oplevelse i stedet for. Det kan være, at din tørretumbler aldrig tørrer dit tøj helt nok, så du skal alligevel bruge tid på at hænge det op. Lad vær med at gå på kompromis, og find den bedst testede tørretumbler i stedet for. Afskaf de ting, der ikke gør din dag nemmere, og brug i stedet hjælpemidler, der faktisk hjælper dig.

Planlæg din dag

Din dag vil også virke meget mere overskuelig, hvis du faktisk har et overblik over, hvad du skal nå. Det kan hjælpe dig rigtig meget, hvis du for eksempel har daglige huskelister, eller en notesbog med dagens timer. Tricket er ikke kun at skrive ned alle de praktiske ting, du skal nå; du skal nemlig også sætte tid af til at slappe af. Du kan også putte simple ting på din huskeliste, sådan som at huske at tage et bad, fordi det føles bare godt at sætte flueben ved ens opgaver.

Den travle hverdag

Der er kun 24 timer i døgnet, og det er ikke det værd at ofre din nattesøvn; det vil kun gøre det værre. Som du kan se, er der et par andre ting, som du kan gøre, der kan hjælpe dig i din hverdag. Planlæg dagen, sæt tid til side for at slappe af, og sørg for, at dine hjælpemidler ikke spilder din tid. Ja, vi lever i en travl verden, men det betyder ikke, at du ikke kan nyde livet imens. Dagen kan godt gøres nemmere; din hverdag behøver ikke at være træls og kedelig.

Most Popular Topics

Editor Picks