Sjælland: fæld-selv juletræer hitter 0 1055

Juletræet med sin pynt, venter på vi får begyndt. Aldrig har det været så grønt, aldrig har det været så kønt… Og en, to, tre pludselig kan vi endnu engang vende kalenderen, der nu siger november, og dermed er vi et skridt tættere på den søde juletid, som allerede nu begynder at give tegn fra sig rundt omkring i butikkerne. Juleslik og chokolade, nissehuer og glögg-mix, og hjemmene dufter dejligt af pebernødder og julekager.

Dermed er det også tid til at begynde at overveje, hvorfra – og hvordan – årets juletræ skal anskaffes.

Årets juletræ

Blot et stenkast fra Roskilde står nemlig en enorm juletræsplantage klar til at levere juletræer til de sjællandske hjem, til både hus og have. Så er du til fæld juletræer på Sjælland, så kig forbi Sandet 4 ved Roskilde. Her åbner julestue med hygge, julemusik og julegodter til alle aldre, allerede fra midt november og frem til jul.

Tag desuden børnene med, for når julesneen – selvfølgelig – falder i december, forvandles juletræsplantagen til et eventyrland, der indbyder til hygge og leg. Det er en oplevelse i sig selv at komme med ud og vælge for efterfølgende at fælde årets juletræ, og en oplagt måde at lave noget sammen for hele familien. Efter juletræsfældning kan I købe pyntegrønt med hjem og lave juledekorationer og adventskranse, mens der drikkes varm kakao og spises småkager.

 

Rødgran eller nordmannsgran?

Nordmannsgrannen er danskernes fortrukne juletræ, som med sine mørkegrønne bløde og blanke nåle giver træet fylde og ynde. Rødgranen derimod har korte stive nåle, men anses som det traditionelle juletræ, der blev brugt i danske hjem helt fra starten af 1800-tallet. Holdbarheden er dog længst på nordmannsgranen, hvor rødgranen ikke trives så godt i de danske stuer på grund af varmen og derfor vil tabe sine nåle. Vælger man rødgranen, anbefales det at fælde træet så sent som muligt.

Previous ArticleNext Article

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

A-kasser for begyndere – Derfor er det vigtigt at have en a-kasse 0 785

Vores samfund er rigtigt nok indrettet således, at der er et offentligt sikkerhedsnet, der griber dig, hvis du bliver arbejdsløs og ikke kan forsørge dig selv i en periode. Dette sikkerhedsnet er dog ekstremt sparsomt. Med det beløb, du kan modtage i kontanthjælp eller uddannelsesstøtte, kan du udelukkende betale for de mest basale fornødenheder. Har du hus, bil og familie, kan du derfor ende i store økonomiske problemer, med mindre du sikrer dig selv bedre. A-kasser er oprettet for at give dig et bedre sikkerhedsnet, i tilfælde af at du bliver syg eller arbejdsløs.

Forskellige A-kasser til forskellige brancher

Det er ikke alle a-kasser, du kan blive meldt ind i. Nogle a-kasser afviser ansøgere, der ikke er inden for en bestemt branche. Der findes dog også a-kasser, der er for alle, uanset branche. Se mere på akasser.ekstrabladet.dk.

A-kasse med lønsikring

Hvis du er medlem af en a-kasse, kan du modtage dagpenge under arbejdsløshed og sygedagpenge under langtidssygemelding. Kravet er typisk, at du har været medlem i et år. Dagpengesatsen er noget højere end kontanthjælp, hvorved du har nemmere ved at bibeholde din levestandard.

Ønsker du en endnu bedre sikring, kan du vælge en a-kasse med lønsikring. Disse tilbyder et endnu højere beløb, der eksempelvis kan være på 80 eller 90 % af din normale løn. Vær opmærksom på, at lønsikring ofte koster mere end almindelige a-kasse.

Studerende og a-kasse

Som studerende har du ikke behov for en a-kasse, da du ikke er dagpengeberettiget. Sørger du for at være medlem af en a-kasse i et år inden uddannelses afslutning, vil du kunne modtage dagpenge efter endt uddannelse, mens du søger arbejde. Har du ikke været medlem i et år, vil du komme ind i en karensperiode, hvor du ikke kan modtage dagpenge. Det er gratis at være medlem af en a-kasse som studerende.

Sådan kan du gøre din hverdag nemmere 0 848

En travl hverdag fyldt med skole, arbejde, institutioner og alle de andre gøremål i hverdagen, kan efterlade dig med en tid der er knap. Derfor kan man i nogle henseender godt komme til at springe over, hvor gærdet er lavest. Dette er helt normalt og en meget naturlig del af alles hverdag.

Man gemmer rengøringen til man har tiden til at svinge både kosten og spanden, man skynder sig at bikse noget mad sammen og nogle dage bestiller man maden udefra, men dette er bare ikke det helt sunde alternativ. Valget af din mad kan have påvirkning på dit overskud. Her kan du blive klogere på, hvordan du kan springe over, hvor gærdet er lavest og samtidig vælge den gode og sunde løsning.

Få den gode og sunde løsning med måltidskasser

Det at skulle handle ind, slæbe hjem og kokkere kan i sig selv være ret drænende, og så var der ingen der fortalte, da man var lille, om den daglige kamp at finde på, hvad der skulle laves til aftensmad, idéerne kan hurtigt løbe op, og man får tit det samme at spise. Nogle gange kan det også være for uoverskueligt både at skulle købe ind, slæbe hjem og kokkerere, og man kan tit ende med overspringshandlinger, hvor man bestiller fra det lokale pizzaria, bevares, det skal der også være plads til, men du vil helt sikkert også synes, det ville være rart med en sundere og bedre løsning.

Her kan du med fordel se på alle de bedste måltidskasser | migogkbh, dette er nemlig en rigtig god, holdbar, sund og nem løsning. De helt klare fordele ved at vælge måltidskasser er nemlig, at du slipper for at handle og slæbe hjem. Ydermere kan du få udvidet dit kulinariske repertoire og du slipper for hele tiden at skulle finde på, hvad der skal laves til aftensmad.

Most Popular Topics

Editor Picks