Når vandskaden rammer Kommentarer lukket til Når vandskaden rammer 1069

Der kommer flere og større skybrud i Danmark. Store mængder regn falder på så kort tid, at kloakkerne ikke kan holde til det, og det ikke kan nå at trænge ned i undergrunden. De store vandmasser finder andre veje, og det er ofte ind i kældre og andre lavtliggende rum. Her skaber de vandskader og oversvømmelser. Mure bliver ødelagt, træværk rådner og der kommer skimmel. Men den mest ærgerlige konsekvens – i hvert fald på kort sigt – kan være alt det, der bliver ødelagt i kældre. Møbler, bøger, gamle fotos og meget andet.

 

Stop vandskaden i opløbet

Der er forskellige måder, hvorpå man kan undgå eller forebygge vandskade. Der er både helt lavpraktiske løsninger, som kan medvirke til, at vandet ledes ordentligt væk. Mest simpelt er rådet om, at man holder vinduer lukkede, når det regner – da en god del af vandskader sker, når regnen falder ind gennem åbne vinduer. Andre forebyggende handlinger, man kan foretage, er for eksempel at rense tagrender og nedløb, så vandet hurtigt kommer væk fra huset. Eller man kan sørge for, at vandet udretter mindst muligt skade, hvis det først trænger ind – for eksempel ved at undgå, at der står ting på kældergulve, der ikke tåler vand.

Mere omfattende tiltag, der kan forebygge vandskader, er at få tætnet husets fundament eller at få installeret omfangsdræn eller pumper. Det er dyrere løsninger, der kræver noget arbejde. Men befinder man sig i et område, hvor vandet rammer kraftigt, eller i et hus af ældre dato, kan det vise sig at være en god investering. Vandet kan desuden komme mange steder fra. Det er ikke kun regnvandet fra oven, der kan udgøre et problem. Når regnvandet får grundvandsstanden til at stige, kan vandet trænge ind gennem utætte fundamenter nedefra, og så er gode nedløbsrør ikke til meget hjælp.

 

Når skaden er sket

Hvis vandet først er trængt ind, er det vigtigt at få gjort noget ved det hurtigst muligt. Fugt eller vand i mure kan på kort tid danne skimmelsvamp, hvilket kan blive en dyr omgang at slippe af med. Først og fremmest bør man sørge for at redde ting, der kan tage skade af vandet – også selv om de allerede har taget skade. Disse ting skal forsikringsselskabet nemlig have adgang til, når de skal vurdere omfanget af skaden. Alt, der kan være påvirket af vand, bør dog flyttes uden for boligen, da skimmel ellers kan sprede sig i huset. Dernæst bør forsikringsselskabet kontaktes. De vil vurdere skadens omfang, og hvis man har gjort sit til at begrænse den, kommer det en til gode.

Til sidst skal vand og fugt ud igen, og det kan være en længere proces. Vand, der ligger på gulve, kan fjernes med en vandstøvsuger. Men vand og fugt i vægge og gulve er sværere at slippe af med. Der skal sættes affugtere op, som sørger for at nedbringe luftfugtigheden, og dermed også fjerner fugt fra vægge. Men det kan tage månedsvis, før rummet er helt tørt og godt igen. Derfor er den bedste løsning altid at bekæmpe vandskaden, før den er sket.

Previous ArticleNext Article

3 tips inden du får et nyt badeværelse Kommentarer lukket til 3 tips inden du får et nyt badeværelse 249

Det er ikke en god idé at renovere eller få et helt nyt badeværelse, før du har tænkt over, hvad du gerne vil have ud af det. Derfor får du her tre konkrete tips til, hvad du skal tænke over, inden du springer ud i det. Du kan også altid læse denne kæmpe guide om renovering af badeværelse.

Glasvæv eller fliser?

Du har to muligheder, når det kommer til dine vægge ved bruseren. Enten kan du få glasvæv, som du maler med maling, som kan holde til fugt og vand. Eller du kan vælge fliser. Uanset hvad skal du have fliser til gulvet. Dog ville du i dag også kunne vælge betongulv, hvis du vil have et meget rustikt badeværelse. Det vil blot kræve en bestemt behandling, men det kan godt lade sig gøre.

Glasvæv kan være med til at give et mere råt look, og derfor et det populært blandt mange unge. Det er også lettere at opsætte.

Hvilken stil vil du gerne have?

Det er vigtigt, at du tænker din stil ind i alle dine badeværelsesvalg. Det gælder alt fra dit toilet til dine skabe. Om du f.eks. skal vælge glasvæv eller fliser, kommer helt sikkert også til at have betydning for, hvilke skabe du synes, passer til dit badeværelse.

Skal dine skabe være træ, og hvilken farve skal de være? Der er masser af valg.

Tænk rengøring ind i dit valg

Nogen er begyndt at vælge sorte håndvaske, og det giver et meget maskulint look. Eneste ulempe ved det er bare, at det er langt mere besværligt at få til at være flot. Med det samme at der kommer det mindste støv på en sort håndvask, så kan du se det.

Derfor er det værd at overveje alle dine valg ud fra, hvor ofte du gør rent.

Er dit hus altid køligt? En elradiator kan hjælpe dig med at få varmen Kommentarer lukket til Er dit hus altid køligt? En elradiator kan hjælpe dig med at få varmen 237

Som husejer er der som regel mange ting at skulle tage stilling til. Måske er græsplanen blevet for høj, eller måske trænger stuen til en overhaling med en malerpensel og en ny klat maling. Ikke nok med at man selv skal sørge for at vedligeholde, så skal man også selv holde styr på varmekilder, så man kan være sikker på, at man også kan få varmen om vinteren, når sne og slud rammer Danmark. Har du et ældre hus, kan du helt sikkert nikke genkendende til, at det kan være sværere at holde varmen, og så kan det være en god idé at se på supplerende muligheder, så du ikke nødvendigvis behøver at fryse i vinterperioden.

En elradiator kan være en god tilføjelse til netop dit hjem

Hvis dit hus altid er koldt, kan det være, at isoleringen ikke er god. Dog kan det også være fordi, at din nuværende varmekilde kan have svært ved at varme hele huset på. Er du træt af at fryse om vinteren, kan det være en god idé at gøre noget ved det, så du ikke behøver at skulle sove med flere dyner og et sæt pyjamas. Eksempelvis kan du investere i en elradiator, så du kan sikre, at soveværelset er varmet godt op, så du er klar til at hoppe under dynen og få en god natsøvn. Se forskellige el-radiatorer her for at blive klogere på, om det kunne være en god løsning på dit varmeproblem.

Vælg mellem flere forskellige elradiatorer

Når du skal vælge den rette elradiator, kan det være en stor fordel, at du kender til markedet i forvejen. Derfor kan det være en god idé at bruge lidt tid på at sætte sig ind i markedet, inden man bevæger sig ud for at kigge på de forskellige modeller. Bliv klogere via ovenstående link og få varmen.

Most Popular Topics

Editor Picks