Når vandskaden rammer 0 5979

Der kommer flere og større skybrud i Danmark. Store mængder regn falder på så kort tid, at kloakkerne ikke kan holde til det, og det ikke kan nå at trænge ned i undergrunden. De store vandmasser finder andre veje, og det er ofte ind i kældre og andre lavtliggende rum. Her skaber de vandskader og oversvømmelser. Mure bliver ødelagt, træværk rådner og der kommer skimmel. Men den mest ærgerlige konsekvens – i hvert fald på kort sigt – kan være alt det, der bliver ødelagt i kældre. Møbler, bøger, gamle fotos og meget andet.

 

Stop vandskaden i opløbet

Der er forskellige måder, hvorpå man kan undgå eller forebygge vandskade. Der er både helt lavpraktiske løsninger, som kan medvirke til, at vandet ledes ordentligt væk. Mest simpelt er rådet om, at man holder vinduer lukkede, når det regner – da en god del af vandskader sker, når regnen falder ind gennem åbne vinduer. Andre forebyggende handlinger, man kan foretage, er for eksempel at rense tagrender og nedløb, så vandet hurtigt kommer væk fra huset. Eller man kan sørge for, at vandet udretter mindst muligt skade, hvis det først trænger ind – for eksempel ved at undgå, at der står ting på kældergulve, der ikke tåler vand.

Mere omfattende tiltag, der kan forebygge vandskader, er at få tætnet husets fundament eller at få installeret omfangsdræn eller pumper. Det er dyrere løsninger, der kræver noget arbejde. Men befinder man sig i et område, hvor vandet rammer kraftigt, eller i et hus af ældre dato, kan det vise sig at være en god investering. Vandet kan desuden komme mange steder fra. Det er ikke kun regnvandet fra oven, der kan udgøre et problem. Når regnvandet får grundvandsstanden til at stige, kan vandet trænge ind gennem utætte fundamenter nedefra, og så er gode nedløbsrør ikke til meget hjælp.

 

Når skaden er sket

Hvis vandet først er trængt ind, er det vigtigt at få gjort noget ved det hurtigst muligt. Fugt eller vand i mure kan på kort tid danne skimmelsvamp, hvilket kan blive en dyr omgang at slippe af med. Først og fremmest bør man sørge for at redde ting, der kan tage skade af vandet – også selv om de allerede har taget skade. Disse ting skal forsikringsselskabet nemlig have adgang til, når de skal vurdere omfanget af skaden. Alt, der kan være påvirket af vand, bør dog flyttes uden for boligen, da skimmel ellers kan sprede sig i huset. Dernæst bør forsikringsselskabet kontaktes. De vil vurdere skadens omfang, og hvis man har gjort sit til at begrænse den, kommer det en til gode.

Til sidst skal vand og fugt ud igen, og det kan være en længere proces. Vand, der ligger på gulve, kan fjernes med en vandstøvsuger. Men vand og fugt i vægge og gulve er sværere at slippe af med. Der skal sættes affugtere op, som sørger for at nedbringe luftfugtigheden, og dermed også fjerner fugt fra vægge. Men det kan tage månedsvis, før rummet er helt tørt og godt igen. Derfor er den bedste løsning altid at bekæmpe vandskaden, før den er sket.

Previous ArticleNext Article

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt 953

Mens øjnene er vinduerne til sjælen, er vinduerne bare vinduerne til boligen. Men idet vinduerne er en del af boligen, må de jo gerne se godt ud imens, da de er med til at give det samlede indtryk af boligen. Så hvis vinduerne ikke ser godt ud, kan det hurtigt komme til at påvirke, hvordan hele boligen ser ud. Det gælder derfor om at holde dine vinduer og dine vindueskarme i god stand, så du kan undgå, at det sker.

Få udskiftet dine ruder, hvis de ikke er i ordentlig stand

Det første skridt mod at have flotte vinduer, er at have vinduer, der er hele og i god stand. Hvis det ikke er tilfældet for dine vinduer, ønsker du nok at tage fat i en professionel. Det kan f.eks. enten være en tømrer til udskiftning af glas eller en glarmester. De kan hjælpe dig med flere ting angående dine ruder, som f.eks.:

  • Udskiftning af glas

  • Trærammer om vinduet der ikke sidder tæt

  • Forsikringsskader

Det er altså ikke kun en udskiftning af vinduet, du kan få professionel hjælp til, men der er mange ting, der kan gøres, for at dine vinduer kommer til at se bedre ud.

Maling af karmene kan gøre en stor forskel

Hvis vinduet for sig selv egentlig er i god stand, men malingen på karmen rundt om er ved at skalle af og krakelere, er det også noget, der er med til at få vinduerne til at se gamle og grimme ud. Men det er der altså heldigvis en meget nem løsning på. Her kan en tur med malerpenslen nemlig gøre en kæmpe stor forskel, faktisk kan det være det eneste, der skal til. Så har du problemer med dine vindueskarme, kan du prøve med en omgang maling, før du søger videre hjælp.

Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme 1030

Der er ikke nogen tvivl om, at de fleste af os har en rigtig travl hverdag, og derfor er det enormt vigtigt at få den til at hænge sammen på den bedste og mest effektive måde. For rigtig mange handler det om at have nogle gode rutiner og være god til at planlægge. På den måde kan du nemlig undgå at skulle træffe for mange beslutninger i løbet af dagen, hvilket er bevist at være med til at dræne dig mentalt.

Så jo nemmere du har det, er ofte et resultat af, hvor gode rutiner, du har. Men det er naturligvis også vigtigt, at du sørger for at gøre mange af dine daglige pligter så nemme som muligt, så du på den måde får mere tid og overskud til at fokusere på sjovere ting end pligter.

 

Slå to fluer med et smæk

 

Det er altid en god idé at kunne få klaret flere ting på samme og en gang. Når du kan det, sparer du en hel masse tid, fordi kan slå to fluer med et smæk.

 

Der er mange ting, du kan gøre på samme tid. Det kan eksempelvis være noget så simpelt som at lave din morgenkaffe, mens du laver morgenmad. Det kræver ofte, at du har en god og automatisk kaffemaskine, så du ikke skal gøre så meget, mens kaffen brygger, men blot kan fokusere på at tilberede din morgenmad.

 

Samtidig kan det være noget så simpelt som at lægge makeup, mens du spiser din morgenmad. Det lyder måske stressende, men når du sørger for at have tid nok, kan du også lade morgenmaden glide ned uden problemer og dermed fordøje den bedre, mens du kan lægge din makeup i små etaper. Vi kan anbefale dig at få et godt makeup spejl, så bliver det ingen sag at sidde og hygge med makeuppen om morgenen.

 

Invester i maskiner, der gør hverdagen nemmere for dig

Derudover er det en rigtig god idé at investere i forskellige maskiner til hjemmet, der gør din hverdag meget nemmere og fjerner nogle af de ellers kedelige pligter, du har i hjemmet. Måske kan du endda investere i at få en god robotstøvsuger, der kan klare støvsugningen, mens du er på arbejde.

 

Flere får sig også en måltidskasse, så de slipper for at skulle handle hver dag og planlægge aftensmaden til hele ugen, eller træffe den beslutning hver eneste dag. Det slipper du for med en måltidskasse, der bliver leveret direkte hjem til dig.

 

Derudover skal vi ikke glemme, hvor kedeligt og surt det er at stå og vaske op efter aftensmaden. Det er en af de kedeligste pligter, og på dette tidspunkt af dagen har de fleste af os bare lyst til at slappe af ovenpå en lang dag.

 

Derfor er det nok den bedste investering, du kan gøre i dit hjem, at anskaffe dig en god opvaskemaskine. Du kan tjekke denne grundige test af opvaskemaskine ud, der viser dig de bedste vaskemaskiner, der kan gøre dit liv nemmere.

Most Popular Topics

Editor Picks