Når vandskaden rammer Kommentarer lukket til Når vandskaden rammer 904

Der kommer flere og større skybrud i Danmark. Store mængder regn falder på så kort tid, at kloakkerne ikke kan holde til det, og det ikke kan nå at trænge ned i undergrunden. De store vandmasser finder andre veje, og det er ofte ind i kældre og andre lavtliggende rum. Her skaber de vandskader og oversvømmelser. Mure bliver ødelagt, træværk rådner og der kommer skimmel. Men den mest ærgerlige konsekvens – i hvert fald på kort sigt – kan være alt det, der bliver ødelagt i kældre. Møbler, bøger, gamle fotos og meget andet.

 

Stop vandskaden i opløbet

Der er forskellige måder, hvorpå man kan undgå eller forebygge vandskade. Der er både helt lavpraktiske løsninger, som kan medvirke til, at vandet ledes ordentligt væk. Mest simpelt er rådet om, at man holder vinduer lukkede, når det regner – da en god del af vandskader sker, når regnen falder ind gennem åbne vinduer. Andre forebyggende handlinger, man kan foretage, er for eksempel at rense tagrender og nedløb, så vandet hurtigt kommer væk fra huset. Eller man kan sørge for, at vandet udretter mindst muligt skade, hvis det først trænger ind – for eksempel ved at undgå, at der står ting på kældergulve, der ikke tåler vand.

Mere omfattende tiltag, der kan forebygge vandskader, er at få tætnet husets fundament eller at få installeret omfangsdræn eller pumper. Det er dyrere løsninger, der kræver noget arbejde. Men befinder man sig i et område, hvor vandet rammer kraftigt, eller i et hus af ældre dato, kan det vise sig at være en god investering. Vandet kan desuden komme mange steder fra. Det er ikke kun regnvandet fra oven, der kan udgøre et problem. Når regnvandet får grundvandsstanden til at stige, kan vandet trænge ind gennem utætte fundamenter nedefra, og så er gode nedløbsrør ikke til meget hjælp.

 

Når skaden er sket

Hvis vandet først er trængt ind, er det vigtigt at få gjort noget ved det hurtigst muligt. Fugt eller vand i mure kan på kort tid danne skimmelsvamp, hvilket kan blive en dyr omgang at slippe af med. Først og fremmest bør man sørge for at redde ting, der kan tage skade af vandet – også selv om de allerede har taget skade. Disse ting skal forsikringsselskabet nemlig have adgang til, når de skal vurdere omfanget af skaden. Alt, der kan være påvirket af vand, bør dog flyttes uden for boligen, da skimmel ellers kan sprede sig i huset. Dernæst bør forsikringsselskabet kontaktes. De vil vurdere skadens omfang, og hvis man har gjort sit til at begrænse den, kommer det en til gode.

Til sidst skal vand og fugt ud igen, og det kan være en længere proces. Vand, der ligger på gulve, kan fjernes med en vandstøvsuger. Men vand og fugt i vægge og gulve er sværere at slippe af med. Der skal sættes affugtere op, som sørger for at nedbringe luftfugtigheden, og dermed også fjerner fugt fra vægge. Men det kan tage månedsvis, før rummet er helt tørt og godt igen. Derfor er den bedste løsning altid at bekæmpe vandskaden, før den er sket.

Previous ArticleNext Article

Er dit hus altid køligt? En elradiator kan hjælpe dig med at få varmen Kommentarer lukket til Er dit hus altid køligt? En elradiator kan hjælpe dig med at få varmen 212

Som husejer er der som regel mange ting at skulle tage stilling til. Måske er græsplanen blevet for høj, eller måske trænger stuen til en overhaling med en malerpensel og en ny klat maling. Ikke nok med at man selv skal sørge for at vedligeholde, så skal man også selv holde styr på varmekilder, så man kan være sikker på, at man også kan få varmen om vinteren, når sne og slud rammer Danmark. Har du et ældre hus, kan du helt sikkert nikke genkendende til, at det kan være sværere at holde varmen, og så kan det være en god idé at se på supplerende muligheder, så du ikke nødvendigvis behøver at fryse i vinterperioden.

En elradiator kan være en god tilføjelse til netop dit hjem

Hvis dit hus altid er koldt, kan det være, at isoleringen ikke er god. Dog kan det også være fordi, at din nuværende varmekilde kan have svært ved at varme hele huset på. Er du træt af at fryse om vinteren, kan det være en god idé at gøre noget ved det, så du ikke behøver at skulle sove med flere dyner og et sæt pyjamas. Eksempelvis kan du investere i en elradiator, så du kan sikre, at soveværelset er varmet godt op, så du er klar til at hoppe under dynen og få en god natsøvn. Se forskellige el-radiatorer her for at blive klogere på, om det kunne være en god løsning på dit varmeproblem.

Vælg mellem flere forskellige elradiatorer

Når du skal vælge den rette elradiator, kan det være en stor fordel, at du kender til markedet i forvejen. Derfor kan det være en god idé at bruge lidt tid på at sætte sig ind i markedet, inden man bevæger sig ud for at kigge på de forskellige modeller. Bliv klogere via ovenstående link og få varmen.

Sådan laver du det perfekte filmrum i hjemmet Kommentarer lukket til Sådan laver du det perfekte filmrum i hjemmet 237

Går du med en drøm om at kaste dig ud i en hobby, der har med film at gøre? Så ved du sikkert allerede nu alt om, hvor meget det kræver. For ikke nok med at du skal have dig noget godt udstyr, der kan sørge, for at du giver dig selv de bedste forudsætninger for gode funktioner, så er det mindst lige så vigtigt at dine omgivelser også spiller. Gør de det, får du nemlig den absolut bedste kvalitet, og det er noget, der kan give dig bedre resultater og meget mere glæde. Men hvordan laver man så de perfekte omgivelser i form af for eksempel et filmrum? Det kan du læse om lige her nedenunder.

Sørg for en projektor der passer ind i din indretning

For det første skal du have en god projektor. En sådan kan du finde online, og her er det især vigtigt at være opmærksom på ydeevne og den opløsning, som filmene vises i. Derudover er det også essentielt at finde frem til et produkt, der ikke synes bastant, idet det vil komme til at sidde meget centralt i et rum i dit hjem. Det gør således ikke noget at finde frem til et neutralt produkt, som består i en sart nuance som for eksempel hvid eller sort.

Du kan finde billige projektorer online

Derudover kan det også være, at du gerne vil sørge for, at du ikke sprænger budgettet, hvorfor du måske er på udkig efter nogle billige projektorer. Og sådan findes der heldigvis også online. Det betyder, at du ganske let og for få penge kan sørge for, at du giver dig selv de bedste filmoplevelser, når du gerne vil starte på de helt store film, slappe af, hygge dig eller spare de mange penge, som der ofte kan bruges på diverse lokale biografoplevelser.

Most Popular Topics

Editor Picks