Når vandskaden rammer Kommentarer lukket til Når vandskaden rammer 766

Der kommer flere og større skybrud i Danmark. Store mængder regn falder på så kort tid, at kloakkerne ikke kan holde til det, og det ikke kan nå at trænge ned i undergrunden. De store vandmasser finder andre veje, og det er ofte ind i kældre og andre lavtliggende rum. Her skaber de vandskader og oversvømmelser. Mure bliver ødelagt, træværk rådner og der kommer skimmel. Men den mest ærgerlige konsekvens – i hvert fald på kort sigt – kan være alt det, der bliver ødelagt i kældre. Møbler, bøger, gamle fotos og meget andet.

 

Stop vandskaden i opløbet

Der er forskellige måder, hvorpå man kan undgå eller forebygge vandskade. Der er både helt lavpraktiske løsninger, som kan medvirke til, at vandet ledes ordentligt væk. Mest simpelt er rådet om, at man holder vinduer lukkede, når det regner – da en god del af vandskader sker, når regnen falder ind gennem åbne vinduer. Andre forebyggende handlinger, man kan foretage, er for eksempel at rense tagrender og nedløb, så vandet hurtigt kommer væk fra huset. Eller man kan sørge for, at vandet udretter mindst muligt skade, hvis det først trænger ind – for eksempel ved at undgå, at der står ting på kældergulve, der ikke tåler vand.

Mere omfattende tiltag, der kan forebygge vandskader, er at få tætnet husets fundament eller at få installeret omfangsdræn eller pumper. Det er dyrere løsninger, der kræver noget arbejde. Men befinder man sig i et område, hvor vandet rammer kraftigt, eller i et hus af ældre dato, kan det vise sig at være en god investering. Vandet kan desuden komme mange steder fra. Det er ikke kun regnvandet fra oven, der kan udgøre et problem. Når regnvandet får grundvandsstanden til at stige, kan vandet trænge ind gennem utætte fundamenter nedefra, og så er gode nedløbsrør ikke til meget hjælp.

 

Når skaden er sket

Hvis vandet først er trængt ind, er det vigtigt at få gjort noget ved det hurtigst muligt. Fugt eller vand i mure kan på kort tid danne skimmelsvamp, hvilket kan blive en dyr omgang at slippe af med. Først og fremmest bør man sørge for at redde ting, der kan tage skade af vandet – også selv om de allerede har taget skade. Disse ting skal forsikringsselskabet nemlig have adgang til, når de skal vurdere omfanget af skaden. Alt, der kan være påvirket af vand, bør dog flyttes uden for boligen, da skimmel ellers kan sprede sig i huset. Dernæst bør forsikringsselskabet kontaktes. De vil vurdere skadens omfang, og hvis man har gjort sit til at begrænse den, kommer det en til gode.

Til sidst skal vand og fugt ud igen, og det kan være en længere proces. Vand, der ligger på gulve, kan fjernes med en vandstøvsuger. Men vand og fugt i vægge og gulve er sværere at slippe af med. Der skal sættes affugtere op, som sørger for at nedbringe luftfugtigheden, og dermed også fjerner fugt fra vægge. Men det kan tage månedsvis, før rummet er helt tørt og godt igen. Derfor er den bedste løsning altid at bekæmpe vandskaden, før den er sket.

Previous ArticleNext Article

Sådan laver du det perfekte filmrum i hjemmet Kommentarer lukket til Sådan laver du det perfekte filmrum i hjemmet 207

Går du med en drøm om at kaste dig ud i en hobby, der har med film at gøre? Så ved du sikkert allerede nu alt om, hvor meget det kræver. For ikke nok med at du skal have dig noget godt udstyr, der kan sørge, for at du giver dig selv de bedste forudsætninger for gode funktioner, så er det mindst lige så vigtigt at dine omgivelser også spiller. Gør de det, får du nemlig den absolut bedste kvalitet, og det er noget, der kan give dig bedre resultater og meget mere glæde. Men hvordan laver man så de perfekte omgivelser i form af for eksempel et filmrum? Det kan du læse om lige her nedenunder.

Sørg for en projektor der passer ind i din indretning

For det første skal du have en god projektor. En sådan kan du finde online, og her er det især vigtigt at være opmærksom på ydeevne og den opløsning, som filmene vises i. Derudover er det også essentielt at finde frem til et produkt, der ikke synes bastant, idet det vil komme til at sidde meget centralt i et rum i dit hjem. Det gør således ikke noget at finde frem til et neutralt produkt, som består i en sart nuance som for eksempel hvid eller sort.

Du kan finde billige projektorer online

Derudover kan det også være, at du gerne vil sørge for, at du ikke sprænger budgettet, hvorfor du måske er på udkig efter nogle billige projektorer. Og sådan findes der heldigvis også online. Det betyder, at du ganske let og for få penge kan sørge for, at du giver dig selv de bedste filmoplevelser, når du gerne vil starte på de helt store film, slappe af, hygge dig eller spare de mange penge, som der ofte kan bruges på diverse lokale biografoplevelser.

Tre gode sommerinvesteringer til dig og din bolig Kommentarer lukket til Tre gode sommerinvesteringer til dig og din bolig 239

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

 

Sommeren er så småt på vej til Danmark, så hvorfor ikke bruge lidt ekstra penge på noget godt til boligen? Når det gælder gode investeringer, så kan det være svært at blive helt klog på, hvilke investeringer du får mest mulig glæde af. Vi har samlet tre gode bud på gode sommerinvesteringer, som vil glæde hele familien i løbet af sommeren, og nogle af dem også resten af året. Så skal du bare beslutte dig for, om du vil have alle tre ting, eller om du vil nøjes med en enkelt eller to.

 

Pas på solen

I sommerhalvåret står solen højt på himlen, og selvom vi længes efter det varme sommervejr og solens stråler, så kan det være rart at have mulighed for at trække ind i skyggen. Men den klassiske parasol har sine udfordringer, når det kommer til afskærmning og holdbarhed i blæsevejr. Har du en stor og solrig terrasse, så bør du i stedet for overveje at investere i en markise. Markiser er fastmonterede på din bolig, så de kan holde til en række forskellige vejrtyper uden at vælte eller falde ned. Du kan med garanti finde en markise på markedet, som er lige efter din smag, og du kan se mere her, hvis du vil kigge nærmere på Botex’ store udvalg af kvalitetsmarkiser.

 

Nyt til boligen

En anden investering, som aldrig slår fejl, er noget nyt til boligen. Din bolig rummer nogle møbler, der er helt centrale for din bolig, og det gælder blandt andet din sofa, der bliver brugt af dig selv, men også venner og familie. En god sommerinvestering er selvfølgelig en ny og lækker sofa til din bolig, hvor du kan slænge dig efter en lang dag i solen. Vi bruger mange timer i sofaen, og derfor bør du også forkæle dig selv med en god en af slagsen. Trademax har et stort udvalg af sofaer i forskellige størrelser og modeller. Klik her, hvis du vil se lidt mere om, hvad de kan tilbyde dig.

 

En lille ferie

Nu kommer vi til en helt anden type investering, som ikke er noget materielt, men en oplevelse, der kan give dig nogle uforglemmelige minder. Svigter den danske sommer, eller vil du bare gerne være på den sikre side, så kan du med fordel bestille en ferie ned til sydens sol. Du behøver ikke at rejse uden for Europa, når det kommer til sommerferien, da du finder mange gode destinationer med høje temperaturer, gode badestrande og nogle charmerende storbyer. Du kan med fordel vælge selv at køre på ferien, så du slipper for at være afhængig af flybilletter, hvis du hellere vil blive hjemme i Danmark. Bestil et hotel eller en plads på en campingplads, hvor du har mulighed for at afbestille, så du er på den sikre side.

Most Popular Topics

Editor Picks