Spar penge med energivenlige tiltag vedrørende boligen 0 909

Nu når de koldere temperaturer er ved at indfinde sig, er det også lig med en stigning i el- og varmeregningen for boligejernes vedkommende. Udgifterne er som oftest en anseelig post i budgettet, men det er i høj grad muligt at nedbringe udgifterne, hvis man undersøger de forskellige alternativer omkring energivenlige tiltag, når det kommer til boligen. Hvis du læser med i det nedenstående, kan du forhåbentlig putte lidt nyttig information i rygsækken, som kan hjælpe med besparelserne.

 

Her kan du sætte ind

Overordnet er der mange muligheder for at udskifte de el-tunge elementer i boligen, så du kan med fordel erhverve dig en energimåler for at undersøge, hvor du skal gøre en indsats. En af de store el-slugere er de hårde hvidevarer, der noterer sig for en stor del af de samlede el-udgifter. Du kan bl.a. spare ved at fylde maskinerne helt op, når de tages i brug, men en mere langsigtet løsning er i stedet at udskifte maskinerne med en højere energiklasse, som vil spare sig en del penge på længere sigt. Der kan også være en del penge at spare ved at udskifte gamle og utætte vinduer med nye og energivenlige af slagsen, der holder bedre på solens naturlige lys og varme og samtidig sikrer dig et optimalt indeklima. De største besparelser kan opnås, hvis du udstyrer boligen med solceller, som producerer elektricitet direkte fra solens lys. Solcelleløsningen er langtidsholdbar, så selvom det umiddelbart kan lyde dyrt at få dem installeret, er det her, at du kan gøre de største besparelser i det lange løb. Du kan blive klogere på solcellerne, hvis du følger linket her.

Foruden at spare mange penge på el- og varmeregningen ved at overveje de energivenlige tiltag til boligen, følger der ligeledes en stor bonus med i form af den store miljømæssige aflastning, som bliver mere og mere essentiel.

Previous ArticleNext Article

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Ryger du? Så kan du spare penge ved at skifte til e-cigaretter 0 1010

En pakke cigaretter kan hurtigt få ben at gå på – og det er dyrt i længden. I stedet kan en e-cigaret være en billigere løsning. Den koster selvfølgelig også lidt, men kan hurtigt være tjent hjem.

Hvad er en e-cigaret?

En e-cigaret er en elektronisk cigaret. Den består af tre dele, som tilsammen skaber damp, der kan indåndes. Det er et genopladeligt batteri, en tank og en coil. Tanken er den enhed, hvor væsken opbevares efter den er blevet fyldt på. I tanken finder man også en coil. Det er en slags fordamper. Man kan også få en udvidet e-cigaret, hvor der er flere muligheder f.eks. hvor man kan styre temperaturen, så man kan kontrollere varmen på dampen. Det kan du finde mere om på denne side: https://www.smoke-it.dk/batterier-mods/e-cigaret-mods/

Spar penge ved at skifte

Det er vigtigt at pointere, at e-cigaretter ikke er sunde, men et godt alternativ til de almindelige cigaretter, og hvis du vælger at skifte cigaretterne ud med en e-cigaret, så kan det blive en økonomisk gevinst for dig:

  • Det kan virke lidt dyrt, når man kaster sig ud i at købe en e-cigaret. En almindelig pakke cigaretter koster dog også en del, og hvis man tænker over, hvor mange man køber, så løber det formentlig også op. Forskellen er bare, at når du køber en e-cigaret, skal du ikke hele tiden købe nye. Selvfølgelig er der nogle ting, som løbende skal udskiftes på e-cigaretterne, f.eks. væsken og den føromtalte coil. Et godt råd er at bruge lidt ekstra penge på at købe en coil, da de billige udgaver ofte ikke holder så længe.
  • Hvis du skifter til e-cigaretter kan du langsomt trappe ned på nikotinindholdet, således at du måske en dag helt kan lade være med at ryge – og så kan du spare endnu flere

 

 

 

 

Der kan være penge at hente: kørselsgodtgørelse og befordringsfradrag 0 1042

Både som lønmodtager og som erhvervsdrivende kan der være penge at hente ved at tjekke op på sin kørselsgodtgørelse og sit befordringsfradrag – såfremt at du benytter din egen bil på arbejdet. Kørselsgodtgørelsen og befordringen er netop en kompensation for de udgifter, du har i forhold til benzin og slitage på din egen bil. Derfor kan der være penge at hente ved at give afsnittet om kørsel og befordring ekstra opmærksomhed, næste gang du gennemgår din årsopgørelse.

 

Kan jeg få både kørselsgodtgørelse og bruge mit befordringsfradrag?

 

Ganske kort – nej. Det er ikke muligt både at få kørselsgodtgørelse og befordring. Befordringsfradraget kan udelukkende bruges i forbindelse med kørsel fra hjem til arbejdsplads, tur- retur, uanset hvilken form for transportmiddel, du benytter. Kørselsgodtgørelsen er en skattefri godtgørelse for kørsel i egen bil for arbejdsgiveren, eller hvis du kører som selvstændig erhvervsdrivende. Det er din arbejdsgiver, der står for udbetalingen af den skattefri kørselsgodtgørelse, hvorimod befordringsfradraget skal styres via din selvangivelse – det er netop derfor ikke muligt at trække fradrag for udgifter, som arbejdsgiveren allerede har betalt.

 

Få tjekket din årsopgørelse i god tid

 

Netop sager om kørselsgodtgørelse og befordringsfradrag giver anledning til mange sager hos SKAT, så det er altid en god ide at tjekke sin årsopgørelse i god tid. På den måde kan man måske finde fejlene i opløbet, så man undgår en løftet pegefinger fra SKAT, hvis der opstår uoverensstemmelser.

I tilfælde af uoverensstemmelser kan du blive bedt om at kontrollere eller fremsende oplysninger og informationer om din kørsel, både erhvervsmæssigt og mellem din bopæl og arbejdspladsen. Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, eller er du i tvivl om, hvorvidt du har angivet dine kørte kilometer korrekt, kan du altid kontakte SKAT eller din arbejdsgiver. Endvidere kan du gennem advokater få professionel rådgivning.

 

Most Popular Topics

Editor Picks