Er du træt af at bruge tid på at vedligeholde og reparere på den gamle carport? 0 2302

Har din nuværende carport set bedre dage, og bæger den præg af manglede vedligeholdelse – eller har tidens tand blot sat sine spor i træet? Det kræver en grundig vurdering fra din side af, om du orker at blive ved med at vedligeholde og reparere på den gamle carport – eller om det er på tide at skifte den ud med en ny. Der er en lang række fordele forbundet med det at skifte den nuværende carport ud.

Tre grunde til at vælge en ny carport

  • Når træ har stået udenfor gennem en årrække – måske et årti eller to – vil træet begynde at mørne. Ved at skifte carporten ud med en carport i stål slipper du for vedligeholdelse. En stålcarport er vedligeholdelsesfri.
  • Få et moderne og tidsløst design. Carporte i stål fås i et væld af farver, former og designs. Derfor kan du altid finde en løsning, der passer til dit hjem, uanset om carporten skal opføres fristående eller i forlængelse af huset. Du kan endvidere vælge, om der i forlængelse af carporten skal være opbevaringsrum med mulighed for at gemme haveredskaber med mere væk.
  • Det bliver ikke nemmere. Professionelle håndværkere kommer og monterer og installerer din nye carport for dig.

Hvilken løsning der passer til dig, dit hjem og dine behov afhænger selvfølgelig også af præferencer og stil. Desuden er det vigtigt at huske at tænke husets design ind i processen, for at carporten kommer til at fremstå som en naturlig del af helheden.

En carport i varmegalvaniseret stål

Moderne carporte i stål bliver produceret i varmegalvaniseret stål. Dette er din sikkerhed for en vedligeholdelsesfri carport, som er designet til at kunne modstå det danske vejr, som netop byder på store temperaturudsving samt store mængder nedbør både i form af regn, sne og slud.

Previous ArticleNext Article

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Guide: Hvad bør du overveje, inden du investerer i en terrasse? 0 1164

man sitting on green chair near trees and mountain under blue sky at daytime
Photo by anna-m. weber on Pexels.com

Der er mange mennesker, der vælger at få en terrasse til deres hjem, hvis de ikke i forvejen har en. En terrasse er et hyggeligt vedhæng til hjemmet, og den kan bruges året rundt. Dog er den særlig populær om sommeren, hvor man kan vælge at spise derude sammen med hele familien. En terrasse er derfor også en slags luksus at have, fordi man pludselig får flere muligheder. En terrasse siger meget om, hvem du er, fordi du helt selv kan bestemme, hvordan den skal se ud, og hvordan du vil bruge den. Dog er det også vigtigt, at den er helt perfekt, og den skal gerne passe til dig der køber den og sætter den i stand. Vil du gerne vide, hvad du bør overveje, inden du køber en terrasse, så læs med videre her.

Overvej terrassens type

Der findes flere typer af terrasse, og det kan derfor være svært at vælge, hvad der er bedst for en selv. Du kan investere i en helt almindelig træterrasse, eller du kan vælge at investere i en kompositterrasse. Fordelene ved en træterrasse er, at det giver et helt specielt udseende, som måske passer bedre til din bolig end en kompositterrasse. Samtidig er træterrasserne billige, så du vil føle, at prisen er overkommelig. Du kan selv vælge, hvilket træ du ønsker til din terrasse. Træmaterialet er solidt og holdbart, men det kræver dog vedligeholdelse, da det er træ, som vi arbejder med. Kompositterrasserne består af både og plastik, hvilket også gør disse holdbare, og samtidig gør plastikken således, at du ikke vil opleve at skulle vedligeholde din terrasse. Dette ser mange som en fordel. Kompositterrasserne passer til den moderne bolig, og brædderne kan fås i flere forskellige farver, strukturer og overflader. Du har altså flere valgmuligheder, men beslutningen er stadig helt din egen.

Overvej størrelsen af din terrasse

En anden ting, der er vigtig at overvej, er størrelsen af din terrasse. Skal du have en lille eller en stor terrasse? Fordelene ved en stor terrasse er helt enkelt, at du vil få mere plads og dermed et større areal at arbejde med. Dog kan en lille terrasse også være ret så hyggelig, og det er muligvis begrænset, hvad du har plads til. Overvej også her grundigt, hvad du ønsker at bruge din terrasse til og vurder pladsen, som du skal bruge.

Overvej terrassens form

En anden ting, som du kan overveje, er terrassens form. Skal den være aflang, kvadratisk eller rund? Også dette er helt op til dig. Formen bør du igen vælge ud fra, hvad du skal bruge terrassen til, og samtidig bør du også overveje formen i forhold til din have, som der jo også skal være plads til.

Brug for rådgivning?

Har du brug for rådgivning i forhold til dit valg af terrasse, så kan du tage et kig på Wimex.dk, hvor du også kan se flere bud på luksus terrasser. Beslutningen er stadig din, men det er altid en god idé at kende sine muligheder, inden man tager det afgørende valg.

 

 

Guide: Sådan lægger du fliser selv 0 1451

Har du et hjem, hvor du gerne vil have en terrasse eller en indkørsel med fliser, så kan du sagtens gøre det selv. En fliseterrasse kan både være utrolig praktisk og dekorativ. Hvis du for eksempel har en stor have, hvor græsset gror ustandseligt, så kan det måske være en stor hjælp at få noget af den belagt med fliser. På denne måde kan du også nyde haven mere og få et hyggeligt område til at grille om sommeren. Fliser i indkørsel har ligeledes en praktisk funktion, da du undgår unødvendigt snavs i bunden af bilen fra grus eller lignende. Samtidig vil fliser også være nemme at holde, da en kost kan tage det værste skidt.
At lægge fliser er hårdt arbejde og det kræver stor tålmodighed. Dog kan det betale sig, når det hele står færdigt, og du kan nyde din nye flisebelægning og være stolt af dit hårde arbejde. Hvis du vil vide mere om, hvor du kan finde billige belægningssten og havefliser, så læs mere her hos Sandgaard Beton.

 

5 tips til at lægge fliser

  1. Vælg den rigtige type belægningssten.
    Der er mange ting at tage højde for, når man lægger fliser selv. Nogle af de ting er for eksempel æstetik og praktik. Derfor må du først gøre op, om du ønsker store fliser, der hurtigt vil udfylde arealet, men som er tunge at løfte. Eller om det i stedet skal være en herregårdssten, der er mindre og lettere, men måske vil tage længere tid at lægge.
  2. Grav ud i den rette mængde.
    Lægger du fliser i indkørslen, så skal du mindst grave 40 cm ned, men for terrasser og gangstier kan du sandsynligvis nøjes med 30 cm. Så er der plads til en grusbund, der skal jævnes grundigt.
  3. Forbered dig grundigt.
    Hvis man gerne vil have et godt resultat, så er det altid godt at gøre et godt forarbejde. De rette vinkler, højden og faldet skal måles op. Derfor er det en god idé at sætte pæle og snore i jorden, der hvor du gerne vil have belægningsstenene går til.
  1. Tjek retningen på fliserne.
    Det er vigtigt, at tjekke retningen på fliserne, når man lægger dem. Selvom du starter ved en fast kant, så kan det nemt være at den ender med at være skæv, hvis fugen ikke er helt skarp. Derfor er det også vigtigt at trække snore op her, som retningslinjer for arbejdet.
  2. Læg ikke fliserne for tæt.
    Fliser og belægningssten må ikke ligge for tæt, da der skal være plads til fuger. Sørg derfor for, at der er minimum 2-5 mm fuge, der skal fyldes med sand eller grus.

 

Dette skal du bruge

Vælger du at lægge fliser selv, så er det en god idé at leje lidt udstyr i det nærmeste byggemarked. Det kan for eksempel være en god idé med en trillebør med motor til at slæbe de tunge sten, eller en vibrator, der kan jævne grusbunden lidt nemmere.

Most Popular Topics

Editor Picks