Sådan vælger du den rigtige sofa Kommentarer lukket til Sådan vælger du den rigtige sofa 840

I mange hjem er sofaen et rigtig vigtigt element. Det er her du lander efter en lang dag på arbejdet, og her du hygger med venner og familie i weekenden. Derfor kan det også være en stor beslutning, når man skal købe en ny sofa. Derfor er der her tre overvejelser, som kan hjælpe dig på vej, inden du køber ny sofa.

  • Hvor stor skal din sofa være?

Rummet, hvori din sofa skal stå, har selvfølgelig stor betydning for, hvordan du besvarer dette spørgsmål. Har du en stor stue – og en stor familie, så kan det være fornuftigt at vælge en hjørnesofa. Et tip til, hvordan du får overblikket over, hvor stor sofaen må være, er at bruge malertape. Lav et omrids med tape på gulvet, i den størrelse, som du tænker sofaen skal have. På den måde kan du hurtigt se, om sofaen kommer til at virke for voldsom i rummet.

  • Hvad er formålet med sofaen?

Vil du gerne kunne slænge dig i sofaen eller er du mere til at sidde oprejst? Det er afgørende for, hvilken siddedybde og siddehøjde din kommende sofa skal have. Overvej derfor nøje, hvad du egentlig bruger din sofa mest til. Hvis du bruger den til begge dele, så er det selvfølgelig også muligt at finde en sofa, som kan det hele. Du kan eventuelt besøge en boligbutik og afprøve en masse forskellige typer sofaer for at få et overblik over, hvilken slags sofa, du søger.

  • Hvilket materiale?

Et andet vigtigt spørgsmål, som man bør stille sig selv, er hvilket materiale sofaen skal være i. Der findes forskellige grader af slidstyrke. På den måde har du mulighed for at vælge noget, som passer til dine behov, eksempelvis hvis du har hund, som også kan finde på at slænge sig i sofaen.

Previous ArticleNext Article

A-kasser for begyndere – Derfor er det vigtigt at have en a-kasse 0 667

Vores samfund er rigtigt nok indrettet således, at der er et offentligt sikkerhedsnet, der griber dig, hvis du bliver arbejdsløs og ikke kan forsørge dig selv i en periode. Dette sikkerhedsnet er dog ekstremt sparsomt. Med det beløb, du kan modtage i kontanthjælp eller uddannelsesstøtte, kan du udelukkende betale for de mest basale fornødenheder. Har du hus, bil og familie, kan du derfor ende i store økonomiske problemer, med mindre du sikrer dig selv bedre. A-kasser er oprettet for at give dig et bedre sikkerhedsnet, i tilfælde af at du bliver syg eller arbejdsløs.

Forskellige A-kasser til forskellige brancher

Det er ikke alle a-kasser, du kan blive meldt ind i. Nogle a-kasser afviser ansøgere, der ikke er inden for en bestemt branche. Der findes dog også a-kasser, der er for alle, uanset branche. Se mere på akasser.ekstrabladet.dk.

A-kasse med lønsikring

Hvis du er medlem af en a-kasse, kan du modtage dagpenge under arbejdsløshed og sygedagpenge under langtidssygemelding. Kravet er typisk, at du har været medlem i et år. Dagpengesatsen er noget højere end kontanthjælp, hvorved du har nemmere ved at bibeholde din levestandard.

Ønsker du en endnu bedre sikring, kan du vælge en a-kasse med lønsikring. Disse tilbyder et endnu højere beløb, der eksempelvis kan være på 80 eller 90 % af din normale løn. Vær opmærksom på, at lønsikring ofte koster mere end almindelige a-kasse.

Studerende og a-kasse

Som studerende har du ikke behov for en a-kasse, da du ikke er dagpengeberettiget. Sørger du for at være medlem af en a-kasse i et år inden uddannelses afslutning, vil du kunne modtage dagpenge efter endt uddannelse, mens du søger arbejde. Har du ikke været medlem i et år, vil du komme ind i en karensperiode, hvor du ikke kan modtage dagpenge. Det er gratis at være medlem af en a-kasse som studerende.

Sådan kan du gøre din hverdag nemmere 0 752

En travl hverdag fyldt med skole, arbejde, institutioner og alle de andre gøremål i hverdagen, kan efterlade dig med en tid der er knap. Derfor kan man i nogle henseender godt komme til at springe over, hvor gærdet er lavest. Dette er helt normalt og en meget naturlig del af alles hverdag.

Man gemmer rengøringen til man har tiden til at svinge både kosten og spanden, man skynder sig at bikse noget mad sammen og nogle dage bestiller man maden udefra, men dette er bare ikke det helt sunde alternativ. Valget af din mad kan have påvirkning på dit overskud. Her kan du blive klogere på, hvordan du kan springe over, hvor gærdet er lavest og samtidig vælge den gode og sunde løsning.

Få den gode og sunde løsning med måltidskasser

Det at skulle handle ind, slæbe hjem og kokkere kan i sig selv være ret drænende, og så var der ingen der fortalte, da man var lille, om den daglige kamp at finde på, hvad der skulle laves til aftensmad, idéerne kan hurtigt løbe op, og man får tit det samme at spise. Nogle gange kan det også være for uoverskueligt både at skulle købe ind, slæbe hjem og kokkerere, og man kan tit ende med overspringshandlinger, hvor man bestiller fra det lokale pizzaria, bevares, det skal der også være plads til, men du vil helt sikkert også synes, det ville være rart med en sundere og bedre løsning.

Her kan du med fordel se på alle de bedste måltidskasser | migogkbh, dette er nemlig en rigtig god, holdbar, sund og nem løsning. De helt klare fordele ved at vælge måltidskasser er nemlig, at du slipper for at handle og slæbe hjem. Ydermere kan du få udvidet dit kulinariske repertoire og du slipper for hele tiden at skulle finde på, hvad der skal laves til aftensmad.

Most Popular Topics

Editor Picks