Der kan være penge at hente: kørselsgodtgørelse og befordringsfradrag 0 1043

Både som lønmodtager og som erhvervsdrivende kan der være penge at hente ved at tjekke op på sin kørselsgodtgørelse og sit befordringsfradrag – såfremt at du benytter din egen bil på arbejdet. Kørselsgodtgørelsen og befordringen er netop en kompensation for de udgifter, du har i forhold til benzin og slitage på din egen bil. Derfor kan der være penge at hente ved at give afsnittet om kørsel og befordring ekstra opmærksomhed, næste gang du gennemgår din årsopgørelse.

 

Kan jeg få både kørselsgodtgørelse og bruge mit befordringsfradrag?

 

Ganske kort – nej. Det er ikke muligt både at få kørselsgodtgørelse og befordring. Befordringsfradraget kan udelukkende bruges i forbindelse med kørsel fra hjem til arbejdsplads, tur- retur, uanset hvilken form for transportmiddel, du benytter. Kørselsgodtgørelsen er en skattefri godtgørelse for kørsel i egen bil for arbejdsgiveren, eller hvis du kører som selvstændig erhvervsdrivende. Det er din arbejdsgiver, der står for udbetalingen af den skattefri kørselsgodtgørelse, hvorimod befordringsfradraget skal styres via din selvangivelse – det er netop derfor ikke muligt at trække fradrag for udgifter, som arbejdsgiveren allerede har betalt.

 

Få tjekket din årsopgørelse i god tid

 

Netop sager om kørselsgodtgørelse og befordringsfradrag giver anledning til mange sager hos SKAT, så det er altid en god ide at tjekke sin årsopgørelse i god tid. På den måde kan man måske finde fejlene i opløbet, så man undgår en løftet pegefinger fra SKAT, hvis der opstår uoverensstemmelser.

I tilfælde af uoverensstemmelser kan du blive bedt om at kontrollere eller fremsende oplysninger og informationer om din kørsel, både erhvervsmæssigt og mellem din bopæl og arbejdspladsen. Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, eller er du i tvivl om, hvorvidt du har angivet dine kørte kilometer korrekt, kan du altid kontakte SKAT eller din arbejdsgiver. Endvidere kan du gennem advokater få professionel rådgivning.

 

Previous ArticleNext Article

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Find det rette mobilabonnement til dig 0 719

Der findes mange forskellige mobilabonnementer på markedet, og det kan være svært at skelne mellem dem. Inde på iboom.dk/mobilabonnement/ kan du skabe dig et overblik, så du kan træffe de rigtige valg, når det kommer til mobilabonnementer. Det er nemlig forskelligt, hvad vi har behov for af udbyder, data og tale. En af dem, du kan få overblik over er greentel mobilselskab.

Mange forskellige udbydere

Der findes et hav af forskellige firmaer, der tilbyder mobilabonnementer. Nogle mere kendte end andre. At der er så mange forskellige at vælge imellem gør, at priserne er yderst konkurrencedygtige. Så hvis du går efter et abonnement, der er ekstra billigt, så er der rig mulighed for at komme afsted med mindre end 100 kr. om måneden

Der er dog lige nogle ting, du skal være opmærksom på hos de forskellige. En af tingene er dækning. Det er ikke alle netværk, der dækker lige godt i hele landet. Så bor du for eksempel på landet, skal du tjekke, at du vil have god forbindelse, inden du giver dig i kast med at købe.

Tænk over dine behov

Det giver måske sig selv, men det er vigtigt at du overvejer, hvor meget du har behov for i et mobilabonnement. Er du typen, der snakker rigtig meget i telefon, skal du vælge mere tale, så du ikke løber tør sidst på måneden. Streamer du mange videoer eller downloader mange spil, er det til gengæld data, du skal have mere af.

Jo mere du vælger af de forskellige, jo højere vil prisen selvfølgelig være, men ikke desto mindre bruger mange mennesker meget mindre, end de tror. Det skyldes at de fleste logger på Wi-Fi, når de kan komme til det. Det vil spare dig en del især data.

A-kasser for begyndere – Derfor er det vigtigt at have en a-kasse 0 667

Vores samfund er rigtigt nok indrettet således, at der er et offentligt sikkerhedsnet, der griber dig, hvis du bliver arbejdsløs og ikke kan forsørge dig selv i en periode. Dette sikkerhedsnet er dog ekstremt sparsomt. Med det beløb, du kan modtage i kontanthjælp eller uddannelsesstøtte, kan du udelukkende betale for de mest basale fornødenheder. Har du hus, bil og familie, kan du derfor ende i store økonomiske problemer, med mindre du sikrer dig selv bedre. A-kasser er oprettet for at give dig et bedre sikkerhedsnet, i tilfælde af at du bliver syg eller arbejdsløs.

Forskellige A-kasser til forskellige brancher

Det er ikke alle a-kasser, du kan blive meldt ind i. Nogle a-kasser afviser ansøgere, der ikke er inden for en bestemt branche. Der findes dog også a-kasser, der er for alle, uanset branche. Se mere på akasser.ekstrabladet.dk.

A-kasse med lønsikring

Hvis du er medlem af en a-kasse, kan du modtage dagpenge under arbejdsløshed og sygedagpenge under langtidssygemelding. Kravet er typisk, at du har været medlem i et år. Dagpengesatsen er noget højere end kontanthjælp, hvorved du har nemmere ved at bibeholde din levestandard.

Ønsker du en endnu bedre sikring, kan du vælge en a-kasse med lønsikring. Disse tilbyder et endnu højere beløb, der eksempelvis kan være på 80 eller 90 % af din normale løn. Vær opmærksom på, at lønsikring ofte koster mere end almindelige a-kasse.

Studerende og a-kasse

Som studerende har du ikke behov for en a-kasse, da du ikke er dagpengeberettiget. Sørger du for at være medlem af en a-kasse i et år inden uddannelses afslutning, vil du kunne modtage dagpenge efter endt uddannelse, mens du søger arbejde. Har du ikke været medlem i et år, vil du komme ind i en karensperiode, hvor du ikke kan modtage dagpenge. Det er gratis at være medlem af en a-kasse som studerende.

Most Popular Topics

Editor Picks