Når de er tale om efterisolering af huse er hulmursisolering en af de steder, hvor din investering lynhurtigt tjener sig selv hjem igen. Men det er ikke kun økonomien der er i spil, når man taler hulmursisolering. Der er ligeså vel fugtskader og skimmelsvamp, der kan afhjælpes med en ordentlig isoleret hulmur.
Hvad er en hulmur og hvor stor er den
Hulmuren er det mellemrum, som er imellem inder væggen og ydre væggen. Afhængig af husets alder kan hulmuren være isoleret, uisoleret eller efterisoleret. Hulmuren er som regel max 8 cm, men det kan variere fra hus til hus.
Kan jeg selv se om mit hus mangler hulmursisolering?
Hvis hulmuren i dit hus ikke er isoleret, vil du opleve en del gener i din bolig. Der vil blandt andet være en del træk og kulde fra væggene, og du vil have svært ved at varme rummene ordentlig op. Når hulmuren ikke er ordentlig isoleret, vil der ske en kondensering, der sætter sig som fugt. Kondenseringen sker, når den kolde luft ude fra møder den varme luft indefra. Kondenseringen vil kunne ses i form af sorte streger og mærker, især hvor væggene mødes, bag skabe og billeder der hænger på væggen. Det giver et ubehageligt indeklima og en særlig lugt – og i værste fald ender det ud i skimmelsvamp, som er direkte sundhedsskadeligt.
Hvis du oplever ovenstående problemer med din bolig, så er det på tide at du ringer til et isoleringsfirma. De kan komme ud og tage nogle prøve for at afgøre tilstanden på din hulmur. Typisk sker prøverne ved at isolatøren borer 4 – 5 huller i fugen imellem dine mursten. Her lyser han så ind for at se om indervæggen er synlig. Det kan sagtens være at du har fået efterisoleret din hulmur for mange år siden. Her kan isoleringen være sunket sammen og dermed mistet sin isoleringsværdi. Sådanne hulmure kan isolatøren efterfylde blandt andet med flamingo kugler.
Du vil meget hurtigt kunne mærke effekten af en hulmursisolering. Både på komforten og på pengepungen.