Hvilken type dør skal jeg vælge i min bolig? 0 1057

Hvis det er ved at være på tide at udskifte de indvendige døre i boligen fordi de knirker, er skrammede eller bare forældede at se på, er der flere overvejelser, der bør tages i betragtning. Det skal både være passende til boligtypen, til din indretning, være af god kvalitet, der holder i flere år samt at prisen selvfølgelig skal være til at komme i nærheden af. De to sidste hænger oftest sammen, da prisen afspejler kvaliteten. For hvis kvaliteten er god, kan det anses som en renovering af boligen, der kan få den til at stige i værdi. Så man det er ligeså vel en investering, som et praktisk anliggende.

Bor du i en ældre bygning fra før 1950?

I gamle huse er der ofte brugt fyldningsdøre i den indvendige del af boligen. Materialet er som oftest fyrretræ i de gamle modeller. Dørkarmene er normalt et snedkerhåndværk, da der er brugt både kiler og tapper, og hvis din bolig eksempelvis er en murermestervilla fra 1920’erne, er det mest passende at udskifte med nye fyldningsdøre, da det passer til husets stil. Den billigste måde vil ofte være at købe en ny dør af MDF-plade, da fyrretræ er et dyrere materiale.

Bor du i en nyere bygning?

Hvis typen af din bolig er et klassisk parcelhus fra 1960’erne eller frem, er det ofte mest passende med celledøre, der er bygget på en ramme med tynde påsatte finérplader. Dørene er hule og ofte er pladematerialet brun mahognifinér. Så det er værd at overveje om man i dette tilfælde vil bevare den oprindelige 70’er stil eller opgradere boliglooket til noget, der kan lysne rummet op. Mere moderne huse har ofte højglanslakerede indvendige døre af MDF, der fås i uendelige designs lige fra i stil med de gamle fyldningsdøre til en helt glat og enkel overflade.

 

Previous ArticleNext Article

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Alt det du glemmer, når hjemmet skal renoveres Kommentarer lukket til Alt det du glemmer, når hjemmet skal renoveres 1259

Rigtig mange danskere drømmer i en eller anden udstrækning om at renovere noget i hjemmet. Det kan være alt fra bare at forsøge at redde den fugtige kælder til at slå en mur ned eller sågar bygge noget nyt til.

Fælles for det alt sammen er dog, at det er nogle langvarige processer, som ikke kun kræver noget af de erfarne professionelle, I hyrer til jobbet. Det kræver helt sikkert også noget af jer, hvad end I lader huset undergå en lille eller en stor renovering. For det første betyder det nemlig, at I, i hvert fald i en overgang, bliver nødt til at bo i en lettere støvet bolig med håndværkere gående ind og ud.

Gør det selv

Derudover kan det dog også være ganske smart, rent økonomisk, at tage sig af alle de mindre ting. Send derfor gerne håndværkerne hjem så tidligt som muligt. På den måde bliver renoveringen billigere, og I har råd til at få gjort mere ved boligen.

Det handler dog om at holde balancen, hvad den slags angår, for det går heller ikke at blive for overmodig, hvad den slags angår. Så står man lige pludselig med opgaver, man ikke magter rent håndværksmæssigt, eller også glemmer man bare noget vigtigt. Sidstnævnte kan der heldigvis gøres noget ved. Derfor vil der i det følgende blive nævnt et par ting, som man potentielt har glemt under renoveringen.

Husk isolering og rengøring

En vigtig faktor er isoleringen, hvilket selvfølgelig primært er relevant, hvis man får bygget nyt. Isolering er nemlig et problem i rigtig mange ældre, danske huse, så hvis man kan gå gjort det ordentligt, når nu man får bygget nyt, er det det hele værd. Vær opmærksom på, at isolering langt fra kun er ensbetydende med glasuld i murene. I samme bane bør man nemlig, når man får bygget nyt, også huske tætningslister og dets lige. Heldigvis kan meget af det relevante materiale ganske nemt købes hjem fra nettet. For eksempel vil du ofte kunne finde alt, hvad du har brug for hos Rubberproff. Der kan du nemlig finde lister til alle tænkelige formål.

I den lidt mere praktiske afdeling, bør du også huske at rydde op efter renoveringen, hvilket er endnu en aktivitet, du sagtens selv kan tage dig af. Gør det dog ordentligt, for ellers vil du kunne finde træsmuld i dit køkken flere år efter.

Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt 1099

Mens øjnene er vinduerne til sjælen, er vinduerne bare vinduerne til boligen. Men idet vinduerne er en del af boligen, må de jo gerne se godt ud imens, da de er med til at give det samlede indtryk af boligen. Så hvis vinduerne ikke ser godt ud, kan det hurtigt komme til at påvirke, hvordan hele boligen ser ud. Det gælder derfor om at holde dine vinduer og dine vindueskarme i god stand, så du kan undgå, at det sker.

Få udskiftet dine ruder, hvis de ikke er i ordentlig stand

Det første skridt mod at have flotte vinduer, er at have vinduer, der er hele og i god stand. Hvis det ikke er tilfældet for dine vinduer, ønsker du nok at tage fat i en professionel. Det kan f.eks. enten være en tømrer til udskiftning af glas eller en glarmester. De kan hjælpe dig med flere ting angående dine ruder, som f.eks.:

  • Udskiftning af glas

  • Trærammer om vinduet der ikke sidder tæt

  • Forsikringsskader

Det er altså ikke kun en udskiftning af vinduet, du kan få professionel hjælp til, men der er mange ting, der kan gøres, for at dine vinduer kommer til at se bedre ud.

Maling af karmene kan gøre en stor forskel

Hvis vinduet for sig selv egentlig er i god stand, men malingen på karmen rundt om er ved at skalle af og krakelere, er det også noget, der er med til at få vinduerne til at se gamle og grimme ud. Men det er der altså heldigvis en meget nem løsning på. Her kan en tur med malerpenslen nemlig gøre en kæmpe stor forskel, faktisk kan det være det eneste, der skal til. Så har du problemer med dine vindueskarme, kan du prøve med en omgang maling, før du søger videre hjælp.

Most Popular Topics

Editor Picks