Er taget fri for frost og sne? Så trænger du til at få isoleret loftet! Kommentarer lukket til Er taget fri for frost og sne? Så trænger du til at få isoleret loftet! 282

 

Et rent og snefrit tag er et tegn på, at du bruger for meget varme. Ja groft sagt, så fyrer du for fuglene. Få her et overblik over hvad du kan gøre.

Loftsisolering – hvordan gribes det an?

Bruger du ikke loftet til andet end opbevaring, så er det faktisk nemt at få isoleret. Det kan gøres på en ud af to måder:

  1. Granulat. Isoleringsgranulat blæses ud over loftet. Det skal man ikke gøre selv, men lade fagfolk om at gøre. Det vil også være den billigste løsning, hvis du alligevel havde tænkt dig at bruge håndværkere til at isolere på loftet.
  2. Isoleringsmåtter. De kaldes også isoleringsbatts, eller isoleringsruller. Har du en håndværker gemt i dig, så vil det være den billigste løsning hvis du selv kan lægge dem ud på loftet. Materialet vil dog være dyrere end isoleringsgranulat, hvis en fagmand skal gøre arbejdet.

 

Uanset valg af materiale bør du sigte efter en isolering på 300-400 mm, såfremt pladsen tillader det. Kravene fra Bygningsreglementet for en ny tilbygning eller renovering, er for isolering 340-360 mm. Alt efter hvilken isolering der findes på forhånd, vil energirådgivere anbefale 200-300 mm.

 

Husk også, at der altid bør være en gangbro, så du kan bevæge dig rundt på loftet uden at ødelægge isoleringen. Der bør være 5 cm mellem isolering og gangbro, så der er taget højde for ventilation. Den eksisterende gangbro er ofte med til at stabilisere konstruktionen, så derfor må den ikke fjernes. For at tillade ventilation bør brædderne ligge adskilte, i stedet for som én stor flade.

 

Gode grunde til at isolere loftet

En ting er at du sparer penge, men der er også andre grunde til at få isoleret loftet:

  • Du slipper for træk fra loftslemmen.
  • Du slipper for kuldestråling eller kuldenedfald fra et koldt loft.
  • Din bolig får et bedre indeklima.
  • Du skåner miljøet ved at begrænse dit CO2 udslip fra boligen.

 

Previous ArticleNext Article

Sådan laver du det perfekte filmrum i hjemmet Kommentarer lukket til Sådan laver du det perfekte filmrum i hjemmet 208

Går du med en drøm om at kaste dig ud i en hobby, der har med film at gøre? Så ved du sikkert allerede nu alt om, hvor meget det kræver. For ikke nok med at du skal have dig noget godt udstyr, der kan sørge, for at du giver dig selv de bedste forudsætninger for gode funktioner, så er det mindst lige så vigtigt at dine omgivelser også spiller. Gør de det, får du nemlig den absolut bedste kvalitet, og det er noget, der kan give dig bedre resultater og meget mere glæde. Men hvordan laver man så de perfekte omgivelser i form af for eksempel et filmrum? Det kan du læse om lige her nedenunder.

Sørg for en projektor der passer ind i din indretning

For det første skal du have en god projektor. En sådan kan du finde online, og her er det især vigtigt at være opmærksom på ydeevne og den opløsning, som filmene vises i. Derudover er det også essentielt at finde frem til et produkt, der ikke synes bastant, idet det vil komme til at sidde meget centralt i et rum i dit hjem. Det gør således ikke noget at finde frem til et neutralt produkt, som består i en sart nuance som for eksempel hvid eller sort.

Du kan finde billige projektorer online

Derudover kan det også være, at du gerne vil sørge for, at du ikke sprænger budgettet, hvorfor du måske er på udkig efter nogle billige projektorer. Og sådan findes der heldigvis også online. Det betyder, at du ganske let og for få penge kan sørge for, at du giver dig selv de bedste filmoplevelser, når du gerne vil starte på de helt store film, slappe af, hygge dig eller spare de mange penge, som der ofte kan bruges på diverse lokale biografoplevelser.

Tre gode sommerinvesteringer til dig og din bolig Kommentarer lukket til Tre gode sommerinvesteringer til dig og din bolig 240

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

 

Sommeren er så småt på vej til Danmark, så hvorfor ikke bruge lidt ekstra penge på noget godt til boligen? Når det gælder gode investeringer, så kan det være svært at blive helt klog på, hvilke investeringer du får mest mulig glæde af. Vi har samlet tre gode bud på gode sommerinvesteringer, som vil glæde hele familien i løbet af sommeren, og nogle af dem også resten af året. Så skal du bare beslutte dig for, om du vil have alle tre ting, eller om du vil nøjes med en enkelt eller to.

 

Pas på solen

I sommerhalvåret står solen højt på himlen, og selvom vi længes efter det varme sommervejr og solens stråler, så kan det være rart at have mulighed for at trække ind i skyggen. Men den klassiske parasol har sine udfordringer, når det kommer til afskærmning og holdbarhed i blæsevejr. Har du en stor og solrig terrasse, så bør du i stedet for overveje at investere i en markise. Markiser er fastmonterede på din bolig, så de kan holde til en række forskellige vejrtyper uden at vælte eller falde ned. Du kan med garanti finde en markise på markedet, som er lige efter din smag, og du kan se mere her, hvis du vil kigge nærmere på Botex’ store udvalg af kvalitetsmarkiser.

 

Nyt til boligen

En anden investering, som aldrig slår fejl, er noget nyt til boligen. Din bolig rummer nogle møbler, der er helt centrale for din bolig, og det gælder blandt andet din sofa, der bliver brugt af dig selv, men også venner og familie. En god sommerinvestering er selvfølgelig en ny og lækker sofa til din bolig, hvor du kan slænge dig efter en lang dag i solen. Vi bruger mange timer i sofaen, og derfor bør du også forkæle dig selv med en god en af slagsen. Trademax har et stort udvalg af sofaer i forskellige størrelser og modeller. Klik her, hvis du vil se lidt mere om, hvad de kan tilbyde dig.

 

En lille ferie

Nu kommer vi til en helt anden type investering, som ikke er noget materielt, men en oplevelse, der kan give dig nogle uforglemmelige minder. Svigter den danske sommer, eller vil du bare gerne være på den sikre side, så kan du med fordel bestille en ferie ned til sydens sol. Du behøver ikke at rejse uden for Europa, når det kommer til sommerferien, da du finder mange gode destinationer med høje temperaturer, gode badestrande og nogle charmerende storbyer. Du kan med fordel vælge selv at køre på ferien, så du slipper for at være afhængig af flybilletter, hvis du hellere vil blive hjemme i Danmark. Bestil et hotel eller en plads på en campingplads, hvor du har mulighed for at afbestille, så du er på den sikre side.

Most Popular Topics

Editor Picks