Er taget fri for frost og sne? Så trænger du til at få isoleret loftet! Kommentarer lukket til Er taget fri for frost og sne? Så trænger du til at få isoleret loftet! 411

 

Et rent og snefrit tag er et tegn på, at du bruger for meget varme. Ja groft sagt, så fyrer du for fuglene. Få her et overblik over hvad du kan gøre.

Loftsisolering – hvordan gribes det an?

Bruger du ikke loftet til andet end opbevaring, så er det faktisk nemt at få isoleret. Det kan gøres på en ud af to måder:

  1. Granulat. Isoleringsgranulat blæses ud over loftet. Det skal man ikke gøre selv, men lade fagfolk om at gøre. Det vil også være den billigste løsning, hvis du alligevel havde tænkt dig at bruge håndværkere til at isolere på loftet.
  2. Isoleringsmåtter. De kaldes også isoleringsbatts, eller isoleringsruller. Har du en håndværker gemt i dig, så vil det være den billigste løsning hvis du selv kan lægge dem ud på loftet. Materialet vil dog være dyrere end isoleringsgranulat, hvis en fagmand skal gøre arbejdet.

 

Uanset valg af materiale bør du sigte efter en isolering på 300-400 mm, såfremt pladsen tillader det. Kravene fra Bygningsreglementet for en ny tilbygning eller renovering, er for isolering 340-360 mm. Alt efter hvilken isolering der findes på forhånd, vil energirådgivere anbefale 200-300 mm.

 

Husk også, at der altid bør være en gangbro, så du kan bevæge dig rundt på loftet uden at ødelægge isoleringen. Der bør være 5 cm mellem isolering og gangbro, så der er taget højde for ventilation. Den eksisterende gangbro er ofte med til at stabilisere konstruktionen, så derfor må den ikke fjernes. For at tillade ventilation bør brædderne ligge adskilte, i stedet for som én stor flade.

 

Gode grunde til at isolere loftet

En ting er at du sparer penge, men der er også andre grunde til at få isoleret loftet:

  • Du slipper for træk fra loftslemmen.
  • Du slipper for kuldestråling eller kuldenedfald fra et koldt loft.
  • Din bolig får et bedre indeklima.
  • Du skåner miljøet ved at begrænse dit CO2 udslip fra boligen.

 

Previous ArticleNext Article

3 tips inden du får et nyt badeværelse Kommentarer lukket til 3 tips inden du får et nyt badeværelse 326

Det er ikke en god idé at renovere eller få et helt nyt badeværelse, før du har tænkt over, hvad du gerne vil have ud af det. Derfor får du her tre konkrete tips til, hvad du skal tænke over, inden du springer ud i det. Du kan også altid læse denne kæmpe guide om renovering af badeværelse.

Glasvæv eller fliser?

Du har to muligheder, når det kommer til dine vægge ved bruseren. Enten kan du få glasvæv, som du maler med maling, som kan holde til fugt og vand. Eller du kan vælge fliser. Uanset hvad skal du have fliser til gulvet. Dog ville du i dag også kunne vælge betongulv, hvis du vil have et meget rustikt badeværelse. Det vil blot kræve en bestemt behandling, men det kan godt lade sig gøre.

Glasvæv kan være med til at give et mere råt look, og derfor et det populært blandt mange unge. Det er også lettere at opsætte.

Hvilken stil vil du gerne have?

Det er vigtigt, at du tænker din stil ind i alle dine badeværelsesvalg. Det gælder alt fra dit toilet til dine skabe. Om du f.eks. skal vælge glasvæv eller fliser, kommer helt sikkert også til at have betydning for, hvilke skabe du synes, passer til dit badeværelse.

Skal dine skabe være træ, og hvilken farve skal de være? Der er masser af valg.

Tænk rengøring ind i dit valg

Nogen er begyndt at vælge sorte håndvaske, og det giver et meget maskulint look. Eneste ulempe ved det er bare, at det er langt mere besværligt at få til at være flot. Med det samme at der kommer det mindste støv på en sort håndvask, så kan du se det.

Derfor er det værd at overveje alle dine valg ud fra, hvor ofte du gør rent.

Er dit hus altid køligt? En elradiator kan hjælpe dig med at få varmen Kommentarer lukket til Er dit hus altid køligt? En elradiator kan hjælpe dig med at få varmen 310

Som husejer er der som regel mange ting at skulle tage stilling til. Måske er græsplanen blevet for høj, eller måske trænger stuen til en overhaling med en malerpensel og en ny klat maling. Ikke nok med at man selv skal sørge for at vedligeholde, så skal man også selv holde styr på varmekilder, så man kan være sikker på, at man også kan få varmen om vinteren, når sne og slud rammer Danmark. Har du et ældre hus, kan du helt sikkert nikke genkendende til, at det kan være sværere at holde varmen, og så kan det være en god idé at se på supplerende muligheder, så du ikke nødvendigvis behøver at fryse i vinterperioden.

En elradiator kan være en god tilføjelse til netop dit hjem

Hvis dit hus altid er koldt, kan det være, at isoleringen ikke er god. Dog kan det også være fordi, at din nuværende varmekilde kan have svært ved at varme hele huset på. Er du træt af at fryse om vinteren, kan det være en god idé at gøre noget ved det, så du ikke behøver at skulle sove med flere dyner og et sæt pyjamas. Eksempelvis kan du investere i en elradiator, så du kan sikre, at soveværelset er varmet godt op, så du er klar til at hoppe under dynen og få en god natsøvn. Se forskellige el-radiatorer her for at blive klogere på, om det kunne være en god løsning på dit varmeproblem.

Vælg mellem flere forskellige elradiatorer

Når du skal vælge den rette elradiator, kan det være en stor fordel, at du kender til markedet i forvejen. Derfor kan det være en god idé at bruge lidt tid på at sætte sig ind i markedet, inden man bevæger sig ud for at kigge på de forskellige modeller. Bliv klogere via ovenstående link og få varmen.

Most Popular Topics

Editor Picks