Er taget fri for frost og sne? Så trænger du til at få isoleret loftet! Kommentarer lukket til Er taget fri for frost og sne? Så trænger du til at få isoleret loftet! 352

 

Et rent og snefrit tag er et tegn på, at du bruger for meget varme. Ja groft sagt, så fyrer du for fuglene. Få her et overblik over hvad du kan gøre.

Loftsisolering – hvordan gribes det an?

Bruger du ikke loftet til andet end opbevaring, så er det faktisk nemt at få isoleret. Det kan gøres på en ud af to måder:

  1. Granulat. Isoleringsgranulat blæses ud over loftet. Det skal man ikke gøre selv, men lade fagfolk om at gøre. Det vil også være den billigste løsning, hvis du alligevel havde tænkt dig at bruge håndværkere til at isolere på loftet.
  2. Isoleringsmåtter. De kaldes også isoleringsbatts, eller isoleringsruller. Har du en håndværker gemt i dig, så vil det være den billigste løsning hvis du selv kan lægge dem ud på loftet. Materialet vil dog være dyrere end isoleringsgranulat, hvis en fagmand skal gøre arbejdet.

 

Uanset valg af materiale bør du sigte efter en isolering på 300-400 mm, såfremt pladsen tillader det. Kravene fra Bygningsreglementet for en ny tilbygning eller renovering, er for isolering 340-360 mm. Alt efter hvilken isolering der findes på forhånd, vil energirådgivere anbefale 200-300 mm.

 

Husk også, at der altid bør være en gangbro, så du kan bevæge dig rundt på loftet uden at ødelægge isoleringen. Der bør være 5 cm mellem isolering og gangbro, så der er taget højde for ventilation. Den eksisterende gangbro er ofte med til at stabilisere konstruktionen, så derfor må den ikke fjernes. For at tillade ventilation bør brædderne ligge adskilte, i stedet for som én stor flade.

 

Gode grunde til at isolere loftet

En ting er at du sparer penge, men der er også andre grunde til at få isoleret loftet:

  • Du slipper for træk fra loftslemmen.
  • Du slipper for kuldestråling eller kuldenedfald fra et koldt loft.
  • Din bolig får et bedre indeklima.
  • Du skåner miljøet ved at begrænse dit CO2 udslip fra boligen.

 

Previous ArticleNext Article

Er dit hus altid køligt? En elradiator kan hjælpe dig med at få varmen Kommentarer lukket til Er dit hus altid køligt? En elradiator kan hjælpe dig med at få varmen 230

Som husejer er der som regel mange ting at skulle tage stilling til. Måske er græsplanen blevet for høj, eller måske trænger stuen til en overhaling med en malerpensel og en ny klat maling. Ikke nok med at man selv skal sørge for at vedligeholde, så skal man også selv holde styr på varmekilder, så man kan være sikker på, at man også kan få varmen om vinteren, når sne og slud rammer Danmark. Har du et ældre hus, kan du helt sikkert nikke genkendende til, at det kan være sværere at holde varmen, og så kan det være en god idé at se på supplerende muligheder, så du ikke nødvendigvis behøver at fryse i vinterperioden.

En elradiator kan være en god tilføjelse til netop dit hjem

Hvis dit hus altid er koldt, kan det være, at isoleringen ikke er god. Dog kan det også være fordi, at din nuværende varmekilde kan have svært ved at varme hele huset på. Er du træt af at fryse om vinteren, kan det være en god idé at gøre noget ved det, så du ikke behøver at skulle sove med flere dyner og et sæt pyjamas. Eksempelvis kan du investere i en elradiator, så du kan sikre, at soveværelset er varmet godt op, så du er klar til at hoppe under dynen og få en god natsøvn. Se forskellige el-radiatorer her for at blive klogere på, om det kunne være en god løsning på dit varmeproblem.

Vælg mellem flere forskellige elradiatorer

Når du skal vælge den rette elradiator, kan det være en stor fordel, at du kender til markedet i forvejen. Derfor kan det være en god idé at bruge lidt tid på at sætte sig ind i markedet, inden man bevæger sig ud for at kigge på de forskellige modeller. Bliv klogere via ovenstående link og få varmen.

Sådan laver du det perfekte filmrum i hjemmet Kommentarer lukket til Sådan laver du det perfekte filmrum i hjemmet 265

Går du med en drøm om at kaste dig ud i en hobby, der har med film at gøre? Så ved du sikkert allerede nu alt om, hvor meget det kræver. For ikke nok med at du skal have dig noget godt udstyr, der kan sørge, for at du giver dig selv de bedste forudsætninger for gode funktioner, så er det mindst lige så vigtigt at dine omgivelser også spiller. Gør de det, får du nemlig den absolut bedste kvalitet, og det er noget, der kan give dig bedre resultater og meget mere glæde. Men hvordan laver man så de perfekte omgivelser i form af for eksempel et filmrum? Det kan du læse om lige her nedenunder.

Sørg for en projektor der passer ind i din indretning

For det første skal du have en god projektor. En sådan kan du finde online, og her er det især vigtigt at være opmærksom på ydeevne og den opløsning, som filmene vises i. Derudover er det også essentielt at finde frem til et produkt, der ikke synes bastant, idet det vil komme til at sidde meget centralt i et rum i dit hjem. Det gør således ikke noget at finde frem til et neutralt produkt, som består i en sart nuance som for eksempel hvid eller sort.

Du kan finde billige projektorer online

Derudover kan det også være, at du gerne vil sørge for, at du ikke sprænger budgettet, hvorfor du måske er på udkig efter nogle billige projektorer. Og sådan findes der heldigvis også online. Det betyder, at du ganske let og for få penge kan sørge for, at du giver dig selv de bedste filmoplevelser, når du gerne vil starte på de helt store film, slappe af, hygge dig eller spare de mange penge, som der ofte kan bruges på diverse lokale biografoplevelser.

Most Popular Topics

Editor Picks