Er taget fri for frost og sne? Så trænger du til at få isoleret loftet! Kommentarer lukket til Er taget fri for frost og sne? Så trænger du til at få isoleret loftet! 1104

 

Et rent og snefrit tag er et tegn på, at du bruger for meget varme. Ja groft sagt, så fyrer du for fuglene. Få her et overblik over hvad du kan gøre.

Loftsisolering – hvordan gribes det an?

Bruger du ikke loftet til andet end opbevaring, så er det faktisk nemt at få isoleret. Det kan gøres på en ud af to måder:

  1. Granulat. Isoleringsgranulat blæses ud over loftet. Det skal man ikke gøre selv, men lade fagfolk om at gøre. Det vil også være den billigste løsning, hvis du alligevel havde tænkt dig at bruge håndværkere til at isolere på loftet.
  2. Isoleringsmåtter. De kaldes også isoleringsbatts, eller isoleringsruller. Har du en håndværker gemt i dig, så vil det være den billigste løsning hvis du selv kan lægge dem ud på loftet. Materialet vil dog være dyrere end isoleringsgranulat, hvis en fagmand skal gøre arbejdet.

 

Uanset valg af materiale bør du sigte efter en isolering på 300-400 mm, såfremt pladsen tillader det. Kravene fra Bygningsreglementet for en ny tilbygning eller renovering, er for isolering 340-360 mm. Alt efter hvilken isolering der findes på forhånd, vil energirådgivere anbefale 200-300 mm.

 

Husk også, at der altid bør være en gangbro, så du kan bevæge dig rundt på loftet uden at ødelægge isoleringen. Der bør være 5 cm mellem isolering og gangbro, så der er taget højde for ventilation. Den eksisterende gangbro er ofte med til at stabilisere konstruktionen, så derfor må den ikke fjernes. For at tillade ventilation bør brædderne ligge adskilte, i stedet for som én stor flade.

 

Gode grunde til at isolere loftet

En ting er at du sparer penge, men der er også andre grunde til at få isoleret loftet:

  • Du slipper for træk fra loftslemmen.
  • Du slipper for kuldestråling eller kuldenedfald fra et koldt loft.
  • Din bolig får et bedre indeklima.
  • Du skåner miljøet ved at begrænse dit CO2 udslip fra boligen.

 

Previous ArticleNext Article

Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt 954

Mens øjnene er vinduerne til sjælen, er vinduerne bare vinduerne til boligen. Men idet vinduerne er en del af boligen, må de jo gerne se godt ud imens, da de er med til at give det samlede indtryk af boligen. Så hvis vinduerne ikke ser godt ud, kan det hurtigt komme til at påvirke, hvordan hele boligen ser ud. Det gælder derfor om at holde dine vinduer og dine vindueskarme i god stand, så du kan undgå, at det sker.

Få udskiftet dine ruder, hvis de ikke er i ordentlig stand

Det første skridt mod at have flotte vinduer, er at have vinduer, der er hele og i god stand. Hvis det ikke er tilfældet for dine vinduer, ønsker du nok at tage fat i en professionel. Det kan f.eks. enten være en tømrer til udskiftning af glas eller en glarmester. De kan hjælpe dig med flere ting angående dine ruder, som f.eks.:

  • Udskiftning af glas

  • Trærammer om vinduet der ikke sidder tæt

  • Forsikringsskader

Det er altså ikke kun en udskiftning af vinduet, du kan få professionel hjælp til, men der er mange ting, der kan gøres, for at dine vinduer kommer til at se bedre ud.

Maling af karmene kan gøre en stor forskel

Hvis vinduet for sig selv egentlig er i god stand, men malingen på karmen rundt om er ved at skalle af og krakelere, er det også noget, der er med til at få vinduerne til at se gamle og grimme ud. Men det er der altså heldigvis en meget nem løsning på. Her kan en tur med malerpenslen nemlig gøre en kæmpe stor forskel, faktisk kan det være det eneste, der skal til. Så har du problemer med dine vindueskarme, kan du prøve med en omgang maling, før du søger videre hjælp.

Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme 1030

Der er ikke nogen tvivl om, at de fleste af os har en rigtig travl hverdag, og derfor er det enormt vigtigt at få den til at hænge sammen på den bedste og mest effektive måde. For rigtig mange handler det om at have nogle gode rutiner og være god til at planlægge. På den måde kan du nemlig undgå at skulle træffe for mange beslutninger i løbet af dagen, hvilket er bevist at være med til at dræne dig mentalt.

Så jo nemmere du har det, er ofte et resultat af, hvor gode rutiner, du har. Men det er naturligvis også vigtigt, at du sørger for at gøre mange af dine daglige pligter så nemme som muligt, så du på den måde får mere tid og overskud til at fokusere på sjovere ting end pligter.

 

Slå to fluer med et smæk

 

Det er altid en god idé at kunne få klaret flere ting på samme og en gang. Når du kan det, sparer du en hel masse tid, fordi kan slå to fluer med et smæk.

 

Der er mange ting, du kan gøre på samme tid. Det kan eksempelvis være noget så simpelt som at lave din morgenkaffe, mens du laver morgenmad. Det kræver ofte, at du har en god og automatisk kaffemaskine, så du ikke skal gøre så meget, mens kaffen brygger, men blot kan fokusere på at tilberede din morgenmad.

 

Samtidig kan det være noget så simpelt som at lægge makeup, mens du spiser din morgenmad. Det lyder måske stressende, men når du sørger for at have tid nok, kan du også lade morgenmaden glide ned uden problemer og dermed fordøje den bedre, mens du kan lægge din makeup i små etaper. Vi kan anbefale dig at få et godt makeup spejl, så bliver det ingen sag at sidde og hygge med makeuppen om morgenen.

 

Invester i maskiner, der gør hverdagen nemmere for dig

Derudover er det en rigtig god idé at investere i forskellige maskiner til hjemmet, der gør din hverdag meget nemmere og fjerner nogle af de ellers kedelige pligter, du har i hjemmet. Måske kan du endda investere i at få en god robotstøvsuger, der kan klare støvsugningen, mens du er på arbejde.

 

Flere får sig også en måltidskasse, så de slipper for at skulle handle hver dag og planlægge aftensmaden til hele ugen, eller træffe den beslutning hver eneste dag. Det slipper du for med en måltidskasse, der bliver leveret direkte hjem til dig.

 

Derudover skal vi ikke glemme, hvor kedeligt og surt det er at stå og vaske op efter aftensmaden. Det er en af de kedeligste pligter, og på dette tidspunkt af dagen har de fleste af os bare lyst til at slappe af ovenpå en lang dag.

 

Derfor er det nok den bedste investering, du kan gøre i dit hjem, at anskaffe dig en god opvaskemaskine. Du kan tjekke denne grundige test af opvaskemaskine ud, der viser dig de bedste vaskemaskiner, der kan gøre dit liv nemmere.

Most Popular Topics

Editor Picks