5 tips til at indrette små hjem smukt og stilfuldt 0 1173

Flere og flere flytter mod byerne, og boligerne bliver mindre og mindre. Folk begynder at være kreative og indrette sig på få kvadratmeter, for at kunne bo midt i byen. Blot fordi man bor småt, behøver man heldigvis ikke at bo kedeligt. Der er masser af måder at skabe smukke løsninger på, der har et personligt udtryk. Her får du 6 tips til at skabe personlighed og mere plads i det lille hjem.

1. Forbind etagerne smukt med en spindeltrappe

Når man bor på få kvadratmeter, er det upraktisk med en stor trætrappe, der fylder en hel masse. Her er det oplagt at bruge en spindeltrappe eller kvartsvingstrappe med skæve trin, som ikke optager for meget plads og kan være et smukt og dekorativt element i indretningen. Materiale og gelænder kan bruges som dekorative elementer, der skaber masser af personlighed. Hos HB Trapper er de eksperter i at skabe smukke og funktionelle trapper.

2. Snyd dig til mere plads

Spejle og vinduer er en god måde at snyde øjet på, for at skabe mere plads i små rum. Indret med smukke spejle i dine rum – du kan sågar bruge dem som dekoration. Hvis du har behov for at opdele et større rum i to eller lave en form for skillevæg, er indendørs vinduer en rigtig god løsning. Det giver et godt udtryk og sikrer samtidig, at alle dele af dit hjem får mest muligt sollys.

3. Optimal pladsudnyttelse

Har du højt til loftet, er det med at udnytte pladsen i højderne. Brug overskabe og hylder i køkkenet, der rækker helt op til loftet. Der er alligevel ting i køkkenet, man ikke bruger så ofte. Find en fin lille dekorativ skammel du kan bruge til at nå derop. I stuen eller i gangen kan man lave en smuk bogreol, der går fra gulv til loft. Generelt kan man udnytte vægge til opbevaring og små dekorative hylder.

4. De rigtige møbler

De rigtige møbler er altafgørende, når det kommer til små hjem. Først og fremmest skal dine møbler helst ikke være for tunge. En kæmpestor flydersofa eller et stort spisebord fylder alt for meget i et lille rum. Der må meget gerne være luft under møblerne.

En andet trick man kan gå efter, når det kommer til møbler, er multifunktionelle versioner. Det kan være en seng med opbevaring under, et bord der kan skaleres i størrelse, en sovesofa eller et klapbord, der hænger på væggen. Klapbordet kan laves virkelig smart, så det bliver til en billederamme, når det hænger på væggen. På en smuk reol, kan en af hylderne f.eks. være et skrivebord.

5. Del rummet op

I små hjem kan man ofte have behov for at dele et rum op i flere sektioner. Det kan man gøre ved at anvende tæpper eller forskellig gulvbelægninger. Brug et tæppe til at ramme stuen ind og skabe ekstra hygge. Det kan også være en måde at dele stue og køkken op på, med klinker i køkkenet og trægulv i stuen.

Previous ArticleNext Article

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt 953

Mens øjnene er vinduerne til sjælen, er vinduerne bare vinduerne til boligen. Men idet vinduerne er en del af boligen, må de jo gerne se godt ud imens, da de er med til at give det samlede indtryk af boligen. Så hvis vinduerne ikke ser godt ud, kan det hurtigt komme til at påvirke, hvordan hele boligen ser ud. Det gælder derfor om at holde dine vinduer og dine vindueskarme i god stand, så du kan undgå, at det sker.

Få udskiftet dine ruder, hvis de ikke er i ordentlig stand

Det første skridt mod at have flotte vinduer, er at have vinduer, der er hele og i god stand. Hvis det ikke er tilfældet for dine vinduer, ønsker du nok at tage fat i en professionel. Det kan f.eks. enten være en tømrer til udskiftning af glas eller en glarmester. De kan hjælpe dig med flere ting angående dine ruder, som f.eks.:

  • Udskiftning af glas

  • Trærammer om vinduet der ikke sidder tæt

  • Forsikringsskader

Det er altså ikke kun en udskiftning af vinduet, du kan få professionel hjælp til, men der er mange ting, der kan gøres, for at dine vinduer kommer til at se bedre ud.

Maling af karmene kan gøre en stor forskel

Hvis vinduet for sig selv egentlig er i god stand, men malingen på karmen rundt om er ved at skalle af og krakelere, er det også noget, der er med til at få vinduerne til at se gamle og grimme ud. Men det er der altså heldigvis en meget nem løsning på. Her kan en tur med malerpenslen nemlig gøre en kæmpe stor forskel, faktisk kan det være det eneste, der skal til. Så har du problemer med dine vindueskarme, kan du prøve med en omgang maling, før du søger videre hjælp.

Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme 1030

Der er ikke nogen tvivl om, at de fleste af os har en rigtig travl hverdag, og derfor er det enormt vigtigt at få den til at hænge sammen på den bedste og mest effektive måde. For rigtig mange handler det om at have nogle gode rutiner og være god til at planlægge. På den måde kan du nemlig undgå at skulle træffe for mange beslutninger i løbet af dagen, hvilket er bevist at være med til at dræne dig mentalt.

Så jo nemmere du har det, er ofte et resultat af, hvor gode rutiner, du har. Men det er naturligvis også vigtigt, at du sørger for at gøre mange af dine daglige pligter så nemme som muligt, så du på den måde får mere tid og overskud til at fokusere på sjovere ting end pligter.

 

Slå to fluer med et smæk

 

Det er altid en god idé at kunne få klaret flere ting på samme og en gang. Når du kan det, sparer du en hel masse tid, fordi kan slå to fluer med et smæk.

 

Der er mange ting, du kan gøre på samme tid. Det kan eksempelvis være noget så simpelt som at lave din morgenkaffe, mens du laver morgenmad. Det kræver ofte, at du har en god og automatisk kaffemaskine, så du ikke skal gøre så meget, mens kaffen brygger, men blot kan fokusere på at tilberede din morgenmad.

 

Samtidig kan det være noget så simpelt som at lægge makeup, mens du spiser din morgenmad. Det lyder måske stressende, men når du sørger for at have tid nok, kan du også lade morgenmaden glide ned uden problemer og dermed fordøje den bedre, mens du kan lægge din makeup i små etaper. Vi kan anbefale dig at få et godt makeup spejl, så bliver det ingen sag at sidde og hygge med makeuppen om morgenen.

 

Invester i maskiner, der gør hverdagen nemmere for dig

Derudover er det en rigtig god idé at investere i forskellige maskiner til hjemmet, der gør din hverdag meget nemmere og fjerner nogle af de ellers kedelige pligter, du har i hjemmet. Måske kan du endda investere i at få en god robotstøvsuger, der kan klare støvsugningen, mens du er på arbejde.

 

Flere får sig også en måltidskasse, så de slipper for at skulle handle hver dag og planlægge aftensmaden til hele ugen, eller træffe den beslutning hver eneste dag. Det slipper du for med en måltidskasse, der bliver leveret direkte hjem til dig.

 

Derudover skal vi ikke glemme, hvor kedeligt og surt det er at stå og vaske op efter aftensmaden. Det er en af de kedeligste pligter, og på dette tidspunkt af dagen har de fleste af os bare lyst til at slappe af ovenpå en lang dag.

 

Derfor er det nok den bedste investering, du kan gøre i dit hjem, at anskaffe dig en god opvaskemaskine. Du kan tjekke denne grundige test af opvaskemaskine ud, der viser dig de bedste vaskemaskiner, der kan gøre dit liv nemmere.

Most Popular Topics

Editor Picks