Fra en urskov til en fantastisk oase! Kommentarer lukket til Fra en urskov til en fantastisk oase! 218

Vi danskere elsker vores haver. Her kan vi trække os tilbage og nyde solen og få vores batterier ladet op. Her kan vi kigge på hortensiaen i flor og de fine prydbuske, mens vi nipper til blåbærplanten og beundrer den nyslåede græsplæne. Det er i hvert fald vores ønske. Virkeligheden er ofte en noget mere broget størrelse, hvor vildtvoksende brombærbuske, rådne terrassebrædder og en plæne fuld at brændenælder og tidsler ofte lægger en dæmper på selv den mest havebegejstrede person.

Få styr på jorden

Hvis du befinder dig i et havekaos, er det er god idé at starte fra bunden. Det betyder, at jorden skal have en ordentlig omgang med havefræseren, så brændenælder og tidsler forsvinder. Har du vildtvoksende træer, der truer med at ødelægge både tag og udsigt, bør du overveje, om skovmaskiner er vejen frem for dig og din have, så du kan få lagt dem ned, kløvet dem og håndteret dem på bedste vis.

Når jorden har fået en ordentlig overhaling, skal du gå den efter. Fjern alle store og mindre sten samt rødder. Brændenælder kan være svære at slippe af med, så gå din jord godt efter. Når jorden er klar, skal den planeres. Her kan du bruge en tromle eller en palle med vægt, som du trækker efter dig. Når din jord er plan, er du klar til at så nyt græs, hvis du drømmer om en snorlige plæne. Du kan også så et stykke med vilde blomster, så der er mad til bierne, sommerfuglene og insekterne.

Previous ArticleNext Article

Står du og mangler en slagleklipper? Kommentarer lukket til Står du og mangler en slagleklipper? 330

En slagleklipper er en aldeles god maskine, hvis du står med et større terræn, der kræver klipning og pasning. Står man med flere kvadratmeter, kan det nemlig nemt komme til at virke uoverskueligt at finde en måde, hvorpå man effektivt og hurtigt kan få klippet græsset til. En almindelig plæneklipper kan ikke klare presset, mens en slagleklipper nemt og uden komplikationer hurtigt kan få styr på problemet igen.

 

Hvordan vælger man så den rigtige slagleklipper?

En slagleklipper skal tilkobles en traktor, og dit valg af slagleklipper afhænger derfor af kapaciteten af lige netop den traktor, som du har. Står du med en traktor med en knap så stor kapacitet, skal du vælge en mindre slagleklipper, mens en traktor med en høj kapacitet sagtens kan klare at have en stor slagleklipper på slæb. Dog må man også konkludere, at en større slagleklipper har flere kræfter, og det er derfor det bedste at vælge en traktor med en høj kapacitet, hvis terrænet er i en sådan størrelse, at klipningen synes at være en større udfordring. Valget af slagleklipper skal derfor vurderes nøje, hvis man gerne vil lave den bedste og mest sparsommelige løsning både i forhold til tid og ressourcer.

 

Køb din slagleklipper billigt her

På Dk-tec.dk kan du købe lige præcis den slagleklipper, som du vurderer er den bedste for dig og dit terræn. Her har du nemlig flere forskellige muligheder at vælge i mellem, og du er derfor sikker på, at du finder en sikker løsning. Slagleklipperne varierer i pris og har hver i sær deres fordele. Som en bonus tilbyder de på siden en hurtig levering, så du ikke skal stå og blive utålmodig, fordi du ikke har modtaget din bestilling. Derfor er det helt bestemt tiden værd at tage et kig her, og det kan næsten garanteres, at du ikke fortryder dit køb. Held og lykke!

Gør din have til et fantastisk uderum Kommentarer lukket til Gør din have til et fantastisk uderum 338

Haven er et fantastisk samlingssted for gode grillaftener, en lejrbålsaften, eller en gåtur, hvor I kan se på alle de smukke blomster, der er i haven. Derfor er pengene godt givet ud, når du vælger at indrette og lave om i haven, da det vil give rig mulighed for at få et skønt uderum, som kan være fantastisk at have hele året rundt. Du skal derfor både kigge på havens størrelse, og hvad du har behov for i din drømmehave.

Most Popular Topics

Editor Picks