Sådan skaber du en rolig atmosfære i soveværelset 0 1215

Ligner halvdelen af dit soveværelse et pulterrum? Soveværelset er et af boligens vigtigste rum, idet det er her, at du skal helt ned i gear og samle ny energi til næste dag. Derfor skal soveværelset emme af en behagelig og rolig stemning. For at skabe denne atmosfære er det nødvendigt at rydde op i rummet og skabe nye og gode opbevaringsmuligheder. I det følgende kan du få ny inspiration til indretningen af soveværelset, så du hurtigere kan falde i søvn og måske få lyst til at opholde dig i rummet på andre tidspunkter af dagen.

Få møbler og praktiske, men flotte løsninger

Hvis du gerne vil have et roligt soveværelse fyldt med behagelige elementer, gælder det for det første om at tage et kig på dine nuværende møbler. Hvis rummet indeholder mere end en håndfuld møbler, er der god grund til at reducere antallet. For mange og for store møbler vil synes kaotisk, og du vil eventuelt komme til at støde ind i møblerne tidligt om morgenen, hvis det ikke allerede er sket i forvejen. Sørg for at købe en behagelig seng, et garderobeskab og en god stol. Garderobeskabet skal helst være praktisk med gode, store rum, så du har mulighed for at gemme ting væk, der på nuværende tidspunkt holder til i et af soveværelsets hjørner. Der findes et hav af skønne muligheder, når det handler om flotte garderobeskabe med masser af opbevaringsplads. Ved du, at du alligevel ikke vil kunne få plads til alle dine sager i det nye skab, kan du anskaffe dig en fin kommode, så samtlige ting kan fjernes fra gulvet, så du får et pænt og ryddeligt rum.

Plakater, planter og lamper

Når møblerne er kommet på plads i soveværelset, kan du begynde med den lidt sjovere del, nemlig nye og inspirerende nipsting. Plakater er stadig på mode, og i den forbindelse kan du vælge netop de farver og motiver, som du synes er flotte. Plakater med citater er et populært valg, og disse kan med fordel hænges ved siden af andre smukke plakater eller billeder. Hvis du ønsker at skabe en rolig stemning i rummet, er planter i forskellige størrelser værd at anskaffe sig. Find eksempelvis en flot Monstera-plante til et hjørne, der mangler pynt, og placer et par søde, mindre planter i vindueskarmen. Planterne kan stilles i krukker, der har dine yndlingsfarver, så du på den måde skaber et personligt præg i indretningen.

Endelig skal soveværelset selvfølgelig rumme en eller to gode lyskilder. Dermed undgår du at famle rundt i mørket sent om aftenen eller om vinteren i de tidlige morgentimer, og du vil kunne skabe en ekstra hyggelig stemning takket være en fin gulvlampe eller en sød væglampe ved sengen. Se for eksempel på lamper fra det populære og anerkendte mærke Louis Poulsen, som har fokus på funktionalitet og simplicitet – perfekt til et hyggeligt soveværelse med en behagelig stemning.

Previous ArticleNext Article

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt 954

Mens øjnene er vinduerne til sjælen, er vinduerne bare vinduerne til boligen. Men idet vinduerne er en del af boligen, må de jo gerne se godt ud imens, da de er med til at give det samlede indtryk af boligen. Så hvis vinduerne ikke ser godt ud, kan det hurtigt komme til at påvirke, hvordan hele boligen ser ud. Det gælder derfor om at holde dine vinduer og dine vindueskarme i god stand, så du kan undgå, at det sker.

Få udskiftet dine ruder, hvis de ikke er i ordentlig stand

Det første skridt mod at have flotte vinduer, er at have vinduer, der er hele og i god stand. Hvis det ikke er tilfældet for dine vinduer, ønsker du nok at tage fat i en professionel. Det kan f.eks. enten være en tømrer til udskiftning af glas eller en glarmester. De kan hjælpe dig med flere ting angående dine ruder, som f.eks.:

  • Udskiftning af glas

  • Trærammer om vinduet der ikke sidder tæt

  • Forsikringsskader

Det er altså ikke kun en udskiftning af vinduet, du kan få professionel hjælp til, men der er mange ting, der kan gøres, for at dine vinduer kommer til at se bedre ud.

Maling af karmene kan gøre en stor forskel

Hvis vinduet for sig selv egentlig er i god stand, men malingen på karmen rundt om er ved at skalle af og krakelere, er det også noget, der er med til at få vinduerne til at se gamle og grimme ud. Men det er der altså heldigvis en meget nem løsning på. Her kan en tur med malerpenslen nemlig gøre en kæmpe stor forskel, faktisk kan det være det eneste, der skal til. Så har du problemer med dine vindueskarme, kan du prøve med en omgang maling, før du søger videre hjælp.

Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme 1030

Der er ikke nogen tvivl om, at de fleste af os har en rigtig travl hverdag, og derfor er det enormt vigtigt at få den til at hænge sammen på den bedste og mest effektive måde. For rigtig mange handler det om at have nogle gode rutiner og være god til at planlægge. På den måde kan du nemlig undgå at skulle træffe for mange beslutninger i løbet af dagen, hvilket er bevist at være med til at dræne dig mentalt.

Så jo nemmere du har det, er ofte et resultat af, hvor gode rutiner, du har. Men det er naturligvis også vigtigt, at du sørger for at gøre mange af dine daglige pligter så nemme som muligt, så du på den måde får mere tid og overskud til at fokusere på sjovere ting end pligter.

 

Slå to fluer med et smæk

 

Det er altid en god idé at kunne få klaret flere ting på samme og en gang. Når du kan det, sparer du en hel masse tid, fordi kan slå to fluer med et smæk.

 

Der er mange ting, du kan gøre på samme tid. Det kan eksempelvis være noget så simpelt som at lave din morgenkaffe, mens du laver morgenmad. Det kræver ofte, at du har en god og automatisk kaffemaskine, så du ikke skal gøre så meget, mens kaffen brygger, men blot kan fokusere på at tilberede din morgenmad.

 

Samtidig kan det være noget så simpelt som at lægge makeup, mens du spiser din morgenmad. Det lyder måske stressende, men når du sørger for at have tid nok, kan du også lade morgenmaden glide ned uden problemer og dermed fordøje den bedre, mens du kan lægge din makeup i små etaper. Vi kan anbefale dig at få et godt makeup spejl, så bliver det ingen sag at sidde og hygge med makeuppen om morgenen.

 

Invester i maskiner, der gør hverdagen nemmere for dig

Derudover er det en rigtig god idé at investere i forskellige maskiner til hjemmet, der gør din hverdag meget nemmere og fjerner nogle af de ellers kedelige pligter, du har i hjemmet. Måske kan du endda investere i at få en god robotstøvsuger, der kan klare støvsugningen, mens du er på arbejde.

 

Flere får sig også en måltidskasse, så de slipper for at skulle handle hver dag og planlægge aftensmaden til hele ugen, eller træffe den beslutning hver eneste dag. Det slipper du for med en måltidskasse, der bliver leveret direkte hjem til dig.

 

Derudover skal vi ikke glemme, hvor kedeligt og surt det er at stå og vaske op efter aftensmaden. Det er en af de kedeligste pligter, og på dette tidspunkt af dagen har de fleste af os bare lyst til at slappe af ovenpå en lang dag.

 

Derfor er det nok den bedste investering, du kan gøre i dit hjem, at anskaffe dig en god opvaskemaskine. Du kan tjekke denne grundige test af opvaskemaskine ud, der viser dig de bedste vaskemaskiner, der kan gøre dit liv nemmere.

Most Popular Topics

Editor Picks