Sådan vælger du den rigtige sofa Kommentarer lukket til Sådan vælger du den rigtige sofa 439

I mange hjem er sofaen et rigtig vigtigt element. Det er her du lander efter en lang dag på arbejdet, og her du hygger med venner og familie i weekenden. Derfor kan det også være en stor beslutning, når man skal købe en ny sofa. Derfor er der her tre overvejelser, som kan hjælpe dig på vej, inden du køber ny sofa.

·     Hvor stor skal din sofa være?

Rummet, hvori din sofa skal stå, har selvfølgelig stor betydning for, hvordan du besvarer dette spørgsmål. Har du en stor stue – og en stor familie, så kan det være fornuftigt at vælge en hjørnesofa. Et tip til, hvordan du får overblikket over, hvor stor sofaen må være, er at bruge malertape. Lav et omrids med tape på gulvet, i den størrelse, som du tænker sofaen skal have. På den måde kan du hurtigt se, om sofaen kommer til at virke for voldsom i rummet.

·     Hvad er formålet med sofaen?

Vil du gerne kunne slænge dig i sofaen eller er du mere til at sidde oprejst? Det er afgørende for, hvilken siddedybde og siddehøjde din kommende sofa skal have. Overvej derfor nøje, hvad du egentlig bruger din sofa mest til. Hvis du bruger den til begge dele, så er det selvfølgelig også muligt at finde en sofa, som kan det hele. Du kan eventuelt besøge en boligbutik og afprøve en masse forskellige typer sofaer for at få et overblik over, hvilken slags sofa, du søger.

·     Hvilket materiale?

Et andet vigtigt spørgsmål, som man bør stille sig selv, er hvilket materiale sofaen skal være i. Der findes forskellige grader af slidstyrke. På den måde har du mulighed for at vælge noget, som passer til dine behov, eksempelvis hvis du har hund, som også kan finde på at slænge sig i sofaen.

 

Previous ArticleNext Article

Giv dit badeværelse en makeover Kommentarer lukket til Giv dit badeværelse en makeover 480

Står du og har lyst til at skabe noget forandring i dit hjem? Mange af os kender det med, at trangen til, at der skal ske noget nyt pludselig bare opstår. Når den følelse opstår, er det bare med at få gjort noget ved det. Et sted du f.eks. kunne starte, er dit badeværelse. Badeværelset er som regel et lille rum, som er let at gå til. Der skal ikke mange ændringer til før rummet bliver forandret og mere hyggeligt.

Inden du går i gang. Hvis du oplever problemer med f.eks. din kloak, så få det ordnet inden. Få f.eks. en professionel slamsugning.

Vælg et farvetema

Hvis du gerne vil skabe en sammenhæng og rød tråd på dit badeværelse, så indret det i nogle bestemte farver, som skal gå igen forskellige steder på badeværelset. Det kan både være én, to eller tre farver. Det er helt op til dig selv. Vælg nogle farver, du godt kan lide, og som du bliver glad af.

Tid til shopping

Når først du er klar over hvilke farver du sigter efter, er det bare med at komme ud og shoppe til dit nye badeværelse. Ting, du kan skifte ud, for at skabe størst forandring på et ellers lille og simpelt rum er f.eks. ny bademåtte, nyt badeforhæng eller nye håndklæder. Hvis alle ting ovenikøbet har små detaljer, der er i samme farver, får du skabt den røde tråd, du ønskede.

Hjemmespa

Er du typen, der vil gøre lidt ekstra ud af det og skabe en stemning af spa, kan du snildt gøre det. Start med at købe nogle planter til dit badeværelse. Sørg for, at det er nogle planter, som tåler det fugtige miljø på et badeværelse. Derefter kan du skabe en stemning af spa vha. stearinlys og forskellige ting lavet af træ eller bambus. F.eks. en sæbedispenser af træ.

3 tips inden du får et nyt badeværelse Kommentarer lukket til 3 tips inden du får et nyt badeværelse 462

Det er ikke en god idé at renovere eller få et helt nyt badeværelse, før du har tænkt over, hvad du gerne vil have ud af det. Derfor får du her tre konkrete tips til, hvad du skal tænke over, inden du springer ud i det. Du kan også altid læse denne kæmpe guide om renovering af badeværelse.

Glasvæv eller fliser?

Du har to muligheder, når det kommer til dine vægge ved bruseren. Enten kan du få glasvæv, som du maler med maling, som kan holde til fugt og vand. Eller du kan vælge fliser. Uanset hvad skal du have fliser til gulvet. Dog ville du i dag også kunne vælge betongulv, hvis du vil have et meget rustikt badeværelse. Det vil blot kræve en bestemt behandling, men det kan godt lade sig gøre.

Glasvæv kan være med til at give et mere råt look, og derfor et det populært blandt mange unge. Det er også lettere at opsætte.

Hvilken stil vil du gerne have?

Det er vigtigt, at du tænker din stil ind i alle dine badeværelsesvalg. Det gælder alt fra dit toilet til dine skabe. Om du f.eks. skal vælge glasvæv eller fliser, kommer helt sikkert også til at have betydning for, hvilke skabe du synes, passer til dit badeværelse.

Skal dine skabe være træ, og hvilken farve skal de være? Der er masser af valg.

Tænk rengøring ind i dit valg

Nogen er begyndt at vælge sorte håndvaske, og det giver et meget maskulint look. Eneste ulempe ved det er bare, at det er langt mere besværligt at få til at være flot. Med det samme at der kommer det mindste støv på en sort håndvask, så kan du se det.

Derfor er det værd at overveje alle dine valg ud fra, hvor ofte du gør rent.

Most Popular Topics

Editor Picks