Sådan undgår du dårligt indeklima 0 976

Du har måske prøvet det før; der lugter muggent i hjemmet, I døjer med sygdom mere end normalt, og vindueskarmen danner små søer af vand, hvilket efterlader små, mørke rande. Dette er et af de mest hyppige tegn på fugt og et dårligt indeklima. Dette er skidt for både dig og din bolig, og det er der flere grunde til. For hvad der er et dårligt klima for dig og din bolig, er nemlig også et godt klima for noget helt andet; nemlig skimmelsvamp. Og skimmelsvamp medfører visse risici.  Dette kan du læse mere om nedenfor, og du får også nogle gode råd med på vejen, til hvordan du kan undgå eller slippe af med fugtskader. Er skaden allerede sket, eller skal du have hjælp og rådgivning til at slippe af med fugt, så kan du med fordel kontakte de dygtige fagmænd fra Pro Industri & Skadeservice.

Tegn på dårligt indeklima

Der er mange ting, du kan kigge efter, når du skal undersøge, hvorvidt hjemmet har fugt eller et generelt dårligt indeklima. Foruden de tidligere nævnte symptomer såsom søer af vand og mørke rande i vindueskarmen, så kan det også være et dårligt tegn, hvis du eller familien døjer med sygdom, allergiske reaktioner samt halsirritationer, mere end hvad I normalt ville gøre. Selvfølgelig kan der være helt andre grunde end dårligt indeklima, der står bag disse symptomer, men det kan også sagtens være et problem med hjemmet. Det kan nemlig også være et tegn på dårligt indeklima, da disse symptomer ofte kommer i forbindelse med en større mængde husstøvmider og skimmelsvamp. Disse trives nemlig i fugtige indeklimaer. Du kan også se på dine vægge, om de er ramt af fugt, hvis du finder skjolde eller skimmelsvamp på dem. Dette vil nemlig betyde, at de har absorberet større mængder fugt, og derfor opstår skaderne. Desuden bør du være opmærksom på, at dårlig lugt i hjemmet også kan være tegn på et dårligt indeklima og fugt.

Gode råd og tips til fugtskader

Hvis du vil undgå fugtskader og dårligt indeklima, så bør du først og fremmest lufte ud i boligen. Boligen bør luftes flere gange om dagen, og du kan med fordel lufte ud morgen, middag og aften. Nogle rum er vigtigere at lufte ud end andre, og her skal især soveværelset nævnes. Vi udskiller nemlig store mængder sved når vi sover, og hvis de vandpartikler ikke lukkes ud af boligen, så sætter de sig i vægge og gulve i stedet. De fleste bruger i forvejen emhætten ved madlavning, men du kan med fordel begynde at tænde den i forvejen, så den kan nå at danne det nødvendige undertryk. Undgå desuden at tørre vasketøjet indenfor, medmindre du har udsugning eller ventilation i rummet, hvor vasketøjet tørrer. Mange badeværelser er udstyret med disse, og vil derfor være optimale til at tørre vasketøjet i. Er skaden sket, og har du fået pletter på vægge, så kan du med fordel forsøge dig med Rodalon. Dette kan fjerne overfladiske spor, den grimme lugt og – i nogle tilfælde – misfarvninger. Et godt råd er dog altid at kontakte en fagkyndig, da disse vil kunne give dig den fornødne rådgivning samt hjælp du har brug for.

Previous ArticleNext Article

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt 953

Mens øjnene er vinduerne til sjælen, er vinduerne bare vinduerne til boligen. Men idet vinduerne er en del af boligen, må de jo gerne se godt ud imens, da de er med til at give det samlede indtryk af boligen. Så hvis vinduerne ikke ser godt ud, kan det hurtigt komme til at påvirke, hvordan hele boligen ser ud. Det gælder derfor om at holde dine vinduer og dine vindueskarme i god stand, så du kan undgå, at det sker.

Få udskiftet dine ruder, hvis de ikke er i ordentlig stand

Det første skridt mod at have flotte vinduer, er at have vinduer, der er hele og i god stand. Hvis det ikke er tilfældet for dine vinduer, ønsker du nok at tage fat i en professionel. Det kan f.eks. enten være en tømrer til udskiftning af glas eller en glarmester. De kan hjælpe dig med flere ting angående dine ruder, som f.eks.:

  • Udskiftning af glas

  • Trærammer om vinduet der ikke sidder tæt

  • Forsikringsskader

Det er altså ikke kun en udskiftning af vinduet, du kan få professionel hjælp til, men der er mange ting, der kan gøres, for at dine vinduer kommer til at se bedre ud.

Maling af karmene kan gøre en stor forskel

Hvis vinduet for sig selv egentlig er i god stand, men malingen på karmen rundt om er ved at skalle af og krakelere, er det også noget, der er med til at få vinduerne til at se gamle og grimme ud. Men det er der altså heldigvis en meget nem løsning på. Her kan en tur med malerpenslen nemlig gøre en kæmpe stor forskel, faktisk kan det være det eneste, der skal til. Så har du problemer med dine vindueskarme, kan du prøve med en omgang maling, før du søger videre hjælp.

Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme 1029

Der er ikke nogen tvivl om, at de fleste af os har en rigtig travl hverdag, og derfor er det enormt vigtigt at få den til at hænge sammen på den bedste og mest effektive måde. For rigtig mange handler det om at have nogle gode rutiner og være god til at planlægge. På den måde kan du nemlig undgå at skulle træffe for mange beslutninger i løbet af dagen, hvilket er bevist at være med til at dræne dig mentalt.

Så jo nemmere du har det, er ofte et resultat af, hvor gode rutiner, du har. Men det er naturligvis også vigtigt, at du sørger for at gøre mange af dine daglige pligter så nemme som muligt, så du på den måde får mere tid og overskud til at fokusere på sjovere ting end pligter.

 

Slå to fluer med et smæk

 

Det er altid en god idé at kunne få klaret flere ting på samme og en gang. Når du kan det, sparer du en hel masse tid, fordi kan slå to fluer med et smæk.

 

Der er mange ting, du kan gøre på samme tid. Det kan eksempelvis være noget så simpelt som at lave din morgenkaffe, mens du laver morgenmad. Det kræver ofte, at du har en god og automatisk kaffemaskine, så du ikke skal gøre så meget, mens kaffen brygger, men blot kan fokusere på at tilberede din morgenmad.

 

Samtidig kan det være noget så simpelt som at lægge makeup, mens du spiser din morgenmad. Det lyder måske stressende, men når du sørger for at have tid nok, kan du også lade morgenmaden glide ned uden problemer og dermed fordøje den bedre, mens du kan lægge din makeup i små etaper. Vi kan anbefale dig at få et godt makeup spejl, så bliver det ingen sag at sidde og hygge med makeuppen om morgenen.

 

Invester i maskiner, der gør hverdagen nemmere for dig

Derudover er det en rigtig god idé at investere i forskellige maskiner til hjemmet, der gør din hverdag meget nemmere og fjerner nogle af de ellers kedelige pligter, du har i hjemmet. Måske kan du endda investere i at få en god robotstøvsuger, der kan klare støvsugningen, mens du er på arbejde.

 

Flere får sig også en måltidskasse, så de slipper for at skulle handle hver dag og planlægge aftensmaden til hele ugen, eller træffe den beslutning hver eneste dag. Det slipper du for med en måltidskasse, der bliver leveret direkte hjem til dig.

 

Derudover skal vi ikke glemme, hvor kedeligt og surt det er at stå og vaske op efter aftensmaden. Det er en af de kedeligste pligter, og på dette tidspunkt af dagen har de fleste af os bare lyst til at slappe af ovenpå en lang dag.

 

Derfor er det nok den bedste investering, du kan gøre i dit hjem, at anskaffe dig en god opvaskemaskine. Du kan tjekke denne grundige test af opvaskemaskine ud, der viser dig de bedste vaskemaskiner, der kan gøre dit liv nemmere.

Most Popular Topics

Editor Picks