Gør dit trægulv endnu stærkere med overfladebehandling 0 1090

Et trægulv kan være rigtig flot, hvis det er velplejet. Er dit trægulv gammelt og slidt kan du vælge at udskifte det med et nyt egetræsgulv. Det kan dog nogle gange være en forholdsvis stor udgift, hvis man pludselig skal hen og skifte det. Derfor handler det om at passe på det trægulv, som man har i sin bolig, ved at give det den rigtige pleje og overfladebehandling. Det er dog ikke altid helt nemt at finde ud af, om det er lud, sæbe, olie eller lak, der egner sig til lige netop ens trægulv.

Overfladebehandling er vigtigt i forhold til at beskytte dit trægulv mod slidtage. Derudover vil det gøre din daglige rengøring lettere og hjælpe til at trægulvet bevarer sit udseende. Derfor er det væsentlig at vælge den overfladebehandling, som passer bedst til dit trægulv og din bolig. Det kan dog godt være svært at finde rundt i mulighederne for overfladebehandling, da du både skal tage hensyn til træsort og gulvmaterialets type.

Det skal du tænke på, når du vælger overfladebehandling

Som sagt er der mange faktorer, som man skal have for øje, når man skal vælge overfladbehandling. Det er vigtigt at følge producentens anvisninger, og derudover kan det være en god idé at tage højde for følgende ting:

  • Hvor meget slidtage udsættes trægulvet for. Hvis det eksempelvis er i et køkken eller et bryggers, så bliver det ofte slidt meget.
  • Hvilken træsort dit gulv er lavet af.
  • Hvilket udseende du ønsker, at gulvet skal have.

Lud, sæbe, olie eller lak?

Grundlæggende findes der fire former for overfladebehandling. Her er en kort gennemgang af dem hver især:

Ludbehandling kan ikke stå alene som overfladebehandling, men er en slags forbehandling inden sæbe- eller oliebehandling.  Ludbehandlingen er en god løsning, hvis du ønsker at bevare gulvets lyse udseende, da lud hæmmer den naturlige proces, hvor træet bliver mere gulligt. Man kan ikke ludbehandle mørke træsorter, eksempelvis teak.

Hvis dit trægulv er gammelt, med meget rustikke brædder, kan du med fordel vælge sæbebehandling. Det giver nemlig en flot og naturlig overflade, som klæder det rustikke gulv. Sæbebehandling kan dog have den ulempe, at det løbende kræver lidt arbejde, da det skal vaskes oftere end eksempelvis lak. Samtidig er en sæbebehandling heller ikke lige så solid som olie og lak.

Hvis du gerne vil have en overfladebehandling, som er mere solid end sæbe, så kan olie være en mulighed. Det kræver, at du behandler dit trægulv med hærdende olie, så det får en slidstærk overflade. Olie har den fordel, at det er nemmere at friske op end lak, og det behøver ikke at være hele gulvet, men blot de områder, som er blevet ekstra slidte.

Lak er den mest slidstærke overfladebehandling. Samtidig slipper du for at bruge mange kræfter på genbehandling, da der normalt godt kan gå mange år mellem det er nødvendigt. Et lakeret gulv behøver ikke at være helt blank, hvis ikke man er til det. Man kan også vælge halvblank eller mat.

Previous ArticleNext Article

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre din boligs vinduer så flotte som muligt 954

Mens øjnene er vinduerne til sjælen, er vinduerne bare vinduerne til boligen. Men idet vinduerne er en del af boligen, må de jo gerne se godt ud imens, da de er med til at give det samlede indtryk af boligen. Så hvis vinduerne ikke ser godt ud, kan det hurtigt komme til at påvirke, hvordan hele boligen ser ud. Det gælder derfor om at holde dine vinduer og dine vindueskarme i god stand, så du kan undgå, at det sker.

Få udskiftet dine ruder, hvis de ikke er i ordentlig stand

Det første skridt mod at have flotte vinduer, er at have vinduer, der er hele og i god stand. Hvis det ikke er tilfældet for dine vinduer, ønsker du nok at tage fat i en professionel. Det kan f.eks. enten være en tømrer til udskiftning af glas eller en glarmester. De kan hjælpe dig med flere ting angående dine ruder, som f.eks.:

  • Udskiftning af glas

  • Trærammer om vinduet der ikke sidder tæt

  • Forsikringsskader

Det er altså ikke kun en udskiftning af vinduet, du kan få professionel hjælp til, men der er mange ting, der kan gøres, for at dine vinduer kommer til at se bedre ud.

Maling af karmene kan gøre en stor forskel

Hvis vinduet for sig selv egentlig er i god stand, men malingen på karmen rundt om er ved at skalle af og krakelere, er det også noget, der er med til at få vinduerne til at se gamle og grimme ud. Men det er der altså heldigvis en meget nem løsning på. Her kan en tur med malerpenslen nemlig gøre en kæmpe stor forskel, faktisk kan det være det eneste, der skal til. Så har du problemer med dine vindueskarme, kan du prøve med en omgang maling, før du søger videre hjælp.

Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme 1030

Der er ikke nogen tvivl om, at de fleste af os har en rigtig travl hverdag, og derfor er det enormt vigtigt at få den til at hænge sammen på den bedste og mest effektive måde. For rigtig mange handler det om at have nogle gode rutiner og være god til at planlægge. På den måde kan du nemlig undgå at skulle træffe for mange beslutninger i løbet af dagen, hvilket er bevist at være med til at dræne dig mentalt.

Så jo nemmere du har det, er ofte et resultat af, hvor gode rutiner, du har. Men det er naturligvis også vigtigt, at du sørger for at gøre mange af dine daglige pligter så nemme som muligt, så du på den måde får mere tid og overskud til at fokusere på sjovere ting end pligter.

 

Slå to fluer med et smæk

 

Det er altid en god idé at kunne få klaret flere ting på samme og en gang. Når du kan det, sparer du en hel masse tid, fordi kan slå to fluer med et smæk.

 

Der er mange ting, du kan gøre på samme tid. Det kan eksempelvis være noget så simpelt som at lave din morgenkaffe, mens du laver morgenmad. Det kræver ofte, at du har en god og automatisk kaffemaskine, så du ikke skal gøre så meget, mens kaffen brygger, men blot kan fokusere på at tilberede din morgenmad.

 

Samtidig kan det være noget så simpelt som at lægge makeup, mens du spiser din morgenmad. Det lyder måske stressende, men når du sørger for at have tid nok, kan du også lade morgenmaden glide ned uden problemer og dermed fordøje den bedre, mens du kan lægge din makeup i små etaper. Vi kan anbefale dig at få et godt makeup spejl, så bliver det ingen sag at sidde og hygge med makeuppen om morgenen.

 

Invester i maskiner, der gør hverdagen nemmere for dig

Derudover er det en rigtig god idé at investere i forskellige maskiner til hjemmet, der gør din hverdag meget nemmere og fjerner nogle af de ellers kedelige pligter, du har i hjemmet. Måske kan du endda investere i at få en god robotstøvsuger, der kan klare støvsugningen, mens du er på arbejde.

 

Flere får sig også en måltidskasse, så de slipper for at skulle handle hver dag og planlægge aftensmaden til hele ugen, eller træffe den beslutning hver eneste dag. Det slipper du for med en måltidskasse, der bliver leveret direkte hjem til dig.

 

Derudover skal vi ikke glemme, hvor kedeligt og surt det er at stå og vaske op efter aftensmaden. Det er en af de kedeligste pligter, og på dette tidspunkt af dagen har de fleste af os bare lyst til at slappe af ovenpå en lang dag.

 

Derfor er det nok den bedste investering, du kan gøre i dit hjem, at anskaffe dig en god opvaskemaskine. Du kan tjekke denne grundige test af opvaskemaskine ud, der viser dig de bedste vaskemaskiner, der kan gøre dit liv nemmere.

Most Popular Topics

Editor Picks