Gør dit trægulv endnu stærkere med overfladebehandling Kommentarer lukket til Gør dit trægulv endnu stærkere med overfladebehandling 578

Et trægulv kan være rigtig flot, hvis det er velplejet. Er dit trægulv gammelt og slidt kan du vælge at udskifte det med et nyt egetræsgulv. Det kan dog nogle gange være en forholdsvis stor udgift, hvis man pludselig skal hen og skifte det. Derfor handler det om at passe på det trægulv, som man har i sin bolig, ved at give det den rigtige pleje og overfladebehandling. Det er dog ikke altid helt nemt at finde ud af, om det er lud, sæbe, olie eller lak, der egner sig til lige netop ens trægulv.

Overfladebehandling er vigtigt i forhold til at beskytte dit trægulv mod slidtage. Derudover vil det gøre din daglige rengøring lettere og hjælpe til at trægulvet bevarer sit udseende. Derfor er det væsentlig at vælge den overfladebehandling, som passer bedst til dit trægulv og din bolig. Det kan dog godt være svært at finde rundt i mulighederne for overfladebehandling, da du både skal tage hensyn til træsort og gulvmaterialets type.

Det skal du tænke på, når du vælger overfladebehandling

Som sagt er der mange faktorer, som man skal have for øje, når man skal vælge overfladbehandling. Det er vigtigt at følge producentens anvisninger, og derudover kan det være en god idé at tage højde for følgende ting:

  • Hvor meget slidtage udsættes trægulvet for. Hvis det eksempelvis er i et køkken eller et bryggers, så bliver det ofte slidt meget.
  • Hvilken træsort dit gulv er lavet af.
  • Hvilket udseende du ønsker, at gulvet skal have.

Lud, sæbe, olie eller lak?

Grundlæggende findes der fire former for overfladebehandling. Her er en kort gennemgang af dem hver især:

Ludbehandling kan ikke stå alene som overfladebehandling, men er en slags forbehandling inden sæbe- eller oliebehandling.  Ludbehandlingen er en god løsning, hvis du ønsker at bevare gulvets lyse udseende, da lud hæmmer den naturlige proces, hvor træet bliver mere gulligt. Man kan ikke ludbehandle mørke træsorter, eksempelvis teak.

Hvis dit trægulv er gammelt, med meget rustikke brædder, kan du med fordel vælge sæbebehandling. Det giver nemlig en flot og naturlig overflade, som klæder det rustikke gulv. Sæbebehandling kan dog have den ulempe, at det løbende kræver lidt arbejde, da det skal vaskes oftere end eksempelvis lak. Samtidig er en sæbebehandling heller ikke lige så solid som olie og lak.

Hvis du gerne vil have en overfladebehandling, som er mere solid end sæbe, så kan olie være en mulighed. Det kræver, at du behandler dit trægulv med hærdende olie, så det får en slidstærk overflade. Olie har den fordel, at det er nemmere at friske op end lak, og det behøver ikke at være hele gulvet, men blot de områder, som er blevet ekstra slidte.

Lak er den mest slidstærke overfladebehandling. Samtidig slipper du for at bruge mange kræfter på genbehandling, da der normalt godt kan gå mange år mellem det er nødvendigt. Et lakeret gulv behøver ikke at være helt blank, hvis ikke man er til det. Man kan også vælge halvblank eller mat.

Previous ArticleNext Article

Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme Kommentarer lukket til Sådan kan du gøre hverdagen nemmere derhjemme 300

Der er ikke nogen tvivl om, at de fleste af os har en rigtig travl hverdag, og derfor er det enormt vigtigt at få den til at hænge sammen på den bedste og mest effektive måde. For rigtig mange handler det om at have nogle gode rutiner og være god til at planlægge. På den måde kan du nemlig undgå at skulle træffe for mange beslutninger i løbet af dagen, hvilket er bevist at være med til at dræne dig mentalt.

Så jo nemmere du har det, er ofte et resultat af, hvor gode rutiner, du har. Men det er naturligvis også vigtigt, at du sørger for at gøre mange af dine daglige pligter så nemme som muligt, så du på den måde får mere tid og overskud til at fokusere på sjovere ting end pligter.

 

Slå to fluer med et smæk

 

Det er altid en god idé at kunne få klaret flere ting på samme og en gang. Når du kan det, sparer du en hel masse tid, fordi kan slå to fluer med et smæk.

 

Der er mange ting, du kan gøre på samme tid. Det kan eksempelvis være noget så simpelt som at lave din morgenkaffe, mens du laver morgenmad. Det kræver ofte, at du har en god og automatisk kaffemaskine, så du ikke skal gøre så meget, mens kaffen brygger, men blot kan fokusere på at tilberede din morgenmad.

 

Samtidig kan det være noget så simpelt som at lægge makeup, mens du spiser din morgenmad. Det lyder måske stressende, men når du sørger for at have tid nok, kan du også lade morgenmaden glide ned uden problemer og dermed fordøje den bedre, mens du kan lægge din makeup i små etaper. Vi kan anbefale dig at få et godt makeup spejl, så bliver det ingen sag at sidde og hygge med makeuppen om morgenen.

 

Invester i maskiner, der gør hverdagen nemmere for dig

Derudover er det en rigtig god idé at investere i forskellige maskiner til hjemmet, der gør din hverdag meget nemmere og fjerner nogle af de ellers kedelige pligter, du har i hjemmet. Måske kan du endda investere i at få en god robotstøvsuger, der kan klare støvsugningen, mens du er på arbejde.

 

Flere får sig også en måltidskasse, så de slipper for at skulle handle hver dag og planlægge aftensmaden til hele ugen, eller træffe den beslutning hver eneste dag. Det slipper du for med en måltidskasse, der bliver leveret direkte hjem til dig.

 

Derudover skal vi ikke glemme, hvor kedeligt og surt det er at stå og vaske op efter aftensmaden. Det er en af de kedeligste pligter, og på dette tidspunkt af dagen har de fleste af os bare lyst til at slappe af ovenpå en lang dag.

 

Derfor er det nok den bedste investering, du kan gøre i dit hjem, at anskaffe dig en god opvaskemaskine. Du kan tjekke denne grundige test af opvaskemaskine ud, der viser dig de bedste vaskemaskiner, der kan gøre dit liv nemmere.

Drømmer du om en ny bolig? – Har du styr på dine muligheder og din økonomi? Kommentarer lukket til Drømmer du om en ny bolig? – Har du styr på dine muligheder og din økonomi? 1077

Det er manges drøm, at man på et tidspunkt i livet skal flytte ud af lejligheden og flytte i hus. der er dog rigtig mange ting man skal holde øje med og tage stilling til, når man vælger at flytte i hus, frem for lejlighed. Det er to meget forskellige hustyper, med mange forskellige regler og forhold. Start med at sæt dig ind i boligmarkedet før du drømmer om husets udformning og tæller dine penge på kontoen.

Boligmarkedet nu og i den nære fremtid

landets boligejere kan se frem til, at deres mursten bliver mere værd i de kommende år. Der er udg´sigt til, at priserne på ejerboliger over en bred kam har pil op i regeringens nye økonomiske prognose. Den spår, at priserne vil stige med 2,7 pct. I 2019, 3,2 pct. I 2020 og tre hele pct. I 2021. Hvis man købte et hus i 2018, vil det ifølge en prognose have en værdi på 2,075 mio. Kr. I 2021. Det svarer til en værdistigning på 175.000 kr. Der er dog tale om en nedjustering af forventningerne. Tidligere spåede regeringen en vækst i boligproserne på3,1 pct. I år og 3,4 pct. I 2020.

Det betyder kort sagt, at der er fart på boligmarkedet. Privatøkonomien påpeger, at boligsalget har udsigt til det højeste niveau i 14 år, og at det også vil lægge et opadgående pres på priserne. Det er dog ikke alle dele af boligmarkedet, som får lige meget ud af det. De dyre områder og lejlighederne i de store byer forventes ikke og have lige så stor fremgang.

Hvad er netop din boligdrøm?

Det er derfor ikke den bedste situation, hvis man står som køber, med mindre man ejer en bolig af høj værdi i forvejen, man skal sende i samme situation. Når man går og drømmer om en ny bolig og særligt hvis man ønsker at flytte i hus, har man mange overvejlser og med årene krav. Det kan være meget individuelt hvordan man ønsker sin bolig skal skrues sammen, ligesom det er forskelligt om man gerne selv vil lægge lidt renoveringenergi i den eller den skal stå klar-parat til indflytnig.

Ligemeget hvad, så står man på et tidspunkt med nogle helt tomme rum og bare overflader, som du kan gøre ved, lige præcis du ønsker. Der er heldigvis en masse bolig ideer at hente på nettet og af sine venner. For hvem har ikke en holdning til hvordan dem vi kender bor og hvad vi ville ha gjort anderledes.

Når man har festet sig igennem sine 20’ere, nærmer sig de 30 og begynder at tænke på børn, er der mange, der overvejer at flytte til noget større og måske på landet. Vi tog springet, solgte lejligheden i København og købte en kæmpe præstegård på Falster. En stor beslutning, som både har givet søvnløse nætter og en langt mere meningsfuld hverdag.

Et hus er en investering, en stor en

Når man flytter i hus for første gang, skal man være opmærksom på, at der kan være flere omkostninger, end man umiddelbart tror. Der går hurtigt 50.000 kr. – 100.000 kr. Til små reperationer og indretning, når du flytter ind. Både møbler og maling koster penge, og skal der også udbedres skader på bygningen, bliver det hurtigt dyrt. Ligemeget hvem man er og hvad ens beslutning ender med at blive, så er det sjældent nogle penge som bare ligge rpå kontoen og venter. Lån penge hos diverse lånudbydere, men vær på vagt over hvem og hvad aftalen går ud på.

Der er forskel på de unge førstegangskøbere og de ældre, der har handlet bolig før. Det er som udgangspunkt de erfarne boligkøbere, der er hurtigst til at bruge penge på de større renoveringer så snart de har købt huset. Der er også kommet en trend i at købe billigere huse, som trænger til en kærlig hånd og selv gøre en indsats med en større renovering. På den måde har man ofte selv meget større råderum over resultatet og det hus man kommer til at bo i, i den nære fremtid.

Most Popular Topics

Editor Picks